Na stolu "kupovina glasova" i manipulacija glasačkim listićima: U četvrtak 6. runda dijaloga na FPN

Okrugli sto će biti prevashodno posvećen problemima u ovoj oblasti za koje je moguće naći zadovoljavajuća trajna ili prelazna rešenja u periodu do održavanja narednih parlamentarnih i lokalnih izbora

  • 1
FPN sastanak Foto: Tanjug/Tanja Valič

Okrugli sto, šesti po redu, u okviru Dijaloga o izborima 2020. godine biće održan 19. septembra na Fakultetu političkih nauka i posvećen je zaštiti i unapređenju biračkog prava, saopštili su danas organizatori Fondacija za otvoreno društvo i FPN.

Na okruglom stolu će biti otvoren razgovor o problemima u ostvarivanju biračkog prava, poput "kupovine glasova", manipulacije glasačkim listićima, obezbeđivanja pristupa biračkim mestima i ponuđeni odgovori na te probleme.

Okrugli sto će biti prevashodno posvećen problemima u ovoj oblasti za koje je moguće naći zadovoljavajuća trajna ili prelazna rešenja u periodu do održavanja narednih parlamentarnih i lokalnih izbora.

Svoje preporuke izneće i predstavnici Stalne konferencije gradova i opština.

Kako se navodi, okrugli sto će biti moderirana debata pozvanih učesnika po Chatham House pravilu, bez medijskih izveštača.

Na učešće u dijalogu pozvani su predstavnici relevantnih političkih stranaka, organizacije građanskog društva koje se bave izborima, i stručnjaci s fakulteta i instituta koji se bave ovim temama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Imenjak

    17. septembar 2019 | 14:09

    Jel ima zakon o izborima ko se ti i skim i zasta dogovara kome ne odgovara nek ne izlazi i cao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA