Koji je po Vulinu najbolji način saradnje sa NATO: Maršal Pič na sastanku u Ministarstvu odbrane

Teme sastanka bile su saradnja NATO-a sa Srbijom, s osvrtom na saradnju sa KFOR-om, kao i regionalni bezbednosni izazovi

  • 2
Vulin, Pič

Foto: mod.gov.rs/Darimir Banda

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa predsedavajućim Vojnom komitetu NATO vazduhoplovnim maršalom Stjuartom Pičom, koji je u poseti Republici Srbiji. Sastanku je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Teme sastanka bile su saradnja NATO-a sa Srbijom, s osvrtom na saradnju sa KFOR-om, kao i regionalni bezbednosni izazovi.

Vulin, Pič

Vulin sa saradnicima - Foto: mod.gov.rs/Darimir Banda

Ministar odbrane rekao je da je saradnja sa NATO-om veoma dobra i istakao da takva saradnja pod okriljem Programa „Partnerstvo za mir“ predstavlja optimalni okvir naše saradnje.

Prema rečima ministra Vulina, promena namene i zadataka „Kosovskih snaga bezbednosti“ i formiranje „vojske Kosova“ za Srbiju je apsolutno neprihvatljivo i predstavlja izvor nestabilnosti u regionu. Kako je istakao, KFOR predstavlja jedini garant bezbednosti na prostoru Kosova i Metohije.

Vulin, Pič

Ouč sa saradnicima - Foto: mod.gov.rs/Darimir Banda

Ministar Vulin je istakao da je Srbija vojno neutralna i zahvalio što NATO poštuje vojnu neutralnost Republike Srbije.

Vazduhoplovni maršal Pič izrazio je zadovoljstvo saradnjom NATO-a i Srbije i dodao da se ona zasniva na međusobno korisnoj saradnji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    17. septembar 2019 | 16:45

    Najbolja saradnja as ubicama je neimati nikakvu saradnju.Nikakav prolaz kroz Srbiju ,samo uz pratnju nase vojske ili milicije.

  • Milorad Vujicic

    18. septembar 2019 | 11:01

    Nuklearno oruzje i S500 preko cele Srbije hitno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA