Da li će EU imenovati specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine? Evo šta kažu u Briselu

Oglasili su se posle niza članaka o mogućem dogovoru Francuske i Nemačke o imenovanju osobe koja bi bila specijalni izaslanik EU za Balkan ili možda zadužena za dijalog Beograda i Prištine

  • 1

Evropska unija je čvrsto privržena evrointegracijama Zapadnog Balkana, ali neće komentarisati medijske napise o mogućem specijalnom izaslaniku za dijalog Beograda i Prištine, izjavila je portparolka visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančič za Juropian vestern Balkans.

Posle niza članaka o mogućem dogovoru Francuske i Nemačke o imenovanju osobe koja bi bila specijalni izaslanik EU za Balkan ili možda zadužena za dijalog Beograda i Prištine, portal Juropien vestern Balkans pitao je da li su formalni koraci u tom pravcu preduzeti u institucijama EU.

Kocijančič je rekla da će EU iskoristiti sve raspoložive načine da ubrza evrointegracije regiona i strategiju za Zapadni Balkan u bliskoj saradnji sa regionom, zemljama članicama EU, kao i sa svojim partnerima u svetu.

- Osim toga, ne komentarišemo pisanje medija - rekla je Kocijančič.

Maja Kocijančić Printksin: Tanjug

Podsetila je i da EU ima jaku mrežu delegacija u regionu i da Visoka predstavnica EU ima mandat da posreduje u dijalogu Beograda i Prištine, na osnovu odluke Generalne skupštine UN.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA