≫ 

"Tražili su mi da izdam Vučića": Dačić o zahtevima opozicije uoči izbora 2017. godine

Lider Socijalističke partije Srbije, koji je i koalicioni partner Srpske napredne stranke već sedam godina, rekao je da mu nije bilo teško da odgovori negativno na takvu ponudu

  • 29

Šefovi opozicije, kao i ljudi bliski liderima današnjeg Saveza za Srbiju tražili su od mene da izdam Aleksandra Vučić na predsedničkim izborima 2017. godine, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Lider Socijalističke partije Srbije, koji je i koalicioni partner Srpske napredne stranke već sedam godina, rekao je za "Srpski telegraf" da mu nije bilo teško da odgovori negativno na takvu ponudu.

- Kampanja je bila na početku, tek što su bili raspisani predsednički izbori, a telefon nije prestajao da zvoni. Nema ko nije zvao i pokušao da me ubedi da okrenem leđa Vučiću - kaže Dačić.

Kako dodaje, svi su hteli samo jednu stvar - da napusti Vučića u izbornoj kampanji i da ga ni on ni SPS ne podrže na izborima za predsednika Srbije.

Ivica Dacic

Foto: Tanjug/Tanja Valič

- To je bio sulud zahtev, jedan bedan pokušaj vrbovanja i prljava igra. Partija koju vodim je od 2012. u koaliciji sa Vučićevom strankom. Prošli smo mnogo toga i pokazalo se da smo jedni drugima korektni partneri, da svaka strana poštuje sve što se dogovorimo - ističe Dačić.

Upitan da li bi mu bilo lakše da sarađuje sa nekim drugim, umesto sa Vučićem, on odgovara:

- Nemoj niko da nas deli, radimo zajedno, borimo se za interese Srbije. Znam da bi mnogi ovde, ali i u inostranstvu želeli da vide raskol u vladajućoj koaliciji. Što bi Milošević rekao, to će biti malo morgen - poručio je šef srpske diplomatije.

Dacić je ocenio i da će SNS i koalicija SPS-JS na izborima 2020. godine osvojiti još više glasova, jer se bore za interese Srbije. Ističe da se politika SPS ni u čemu ne podudara sa stavovima stranaka, kako je rekao, skupljenih s konca i konopca. Prema njegovim rečima, opoziciji u Srbiji nema politiku, a fali joj i glavna stvar, a to je podrška naroda.

- Ovo što oni rade ne može biti i nije u korist Srbije - kaže lider SPS.

On podseća da je sličnu poruku za opoziciju imao i tokom kampanje za predsedničke izbore 2017.

- Nigde još nisam video takvu mržnju prema Srbiji, oni ne mrze Vučića, oni mrze Srbiju. Ja volim Srbiju i zato sam uz Vučića i za budućnost Srbije - poručio je tada Dačić liderima opozicije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S . M .

    19. septembar 2019 | 10:42

    Nije valjda da su pomislili da mogu da prevare Dačica . Pa Ivica Dačic je iskusan političar,on je se peko na svim političkim vatrama. Reformisao je SPS ima podršku ne samo socijalista nego i jednog broja gradjana koji nisu članovi njegove partije. Sada je stabilan i siguran koalicioni partner Vučiceve stranke. Odavno Srbija nije imala takav tandem Vučic-Dačic koji sve čine za Srbiju. Samo tako nastavite na sledecim izborima SPS ce dobiti najmanje 15% a Vučic mnogo...

  • Mašnica

    19. septembar 2019 | 11:28

    Dačić je podržao napredak Srbije.

  • Olivera

    19. septembar 2019 | 10:55

    Ivica Dacic je odgovoran i visoko karakteran politicar!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA