Gojković: Blokadom Rektorata narušena autonomija univerziteta

Kako je kazala, država mora da bude mudra u ovom slučaju, da se prati šta se tamo dešava

  • 6

Blokadom Rektorata narušena je autonomija univerziteta, ocenila je danas predsednica parlamenta Maja Gojković dodajući da je skandal to što je grupa studenata koja pripada političkoj grupaciji "Jedan od pet miliona" upala u Rektorat i zauzela ga i na taj način ucenjivala državu.

- Autonomija univerziteta je narušena. Narušena je. Tačka. Evo ja ću to da potpišem, neka me stave na stub srama, gde god hoće u medijima. Skandal je to što se desilo pre nekoliko dana, da grupa studenata koja pripada političkoj grupaciji ''Jedan od pet miliona'' upadne u Rektorat i zauzme Rektorat i ucenjuje državu, ucenjuje Vladu Srbije da im ispuni nešto što im je palo na pamet da Vlada ispuni - kazala je Gojković na sednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o amandmanima na Predlog izmena zakona o visokom obrazovanju.

Kako je kazala, država mora da bude mudra u ovom slučaju, da se prati šta se tamo dešava.

- "Jedan od pet miliona“ imaju jednu posebnu taktiku kako da zadaju udarac svojoj državi, a to je da napadaju meko tkivo, tamo gde su svi osetljivi, a to je obrazovanje - kazala je Gojković.

Ocenila je da je najlakše manipulisati punoletnim ljudima koji studiraju, odnosno napadati nauku.

Poručujući Vladi Srbije da može da računa na podršku parlamenta, Gojković je kazala da su oni ti koji predstavljaju građane Srbije koji ne upadaju u Rektorat i koji nauku shvataju na ozbiljan način.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    19. septembar 2019 | 15:24

    Univerziteta koji ne poništava plagirane diplome.

  • Lola

    19. septembar 2019 | 15:35

    Ma nemoj....kada shatiš da su svi ti rektorici i profesori tu zbog naše dece, a ne obrnuto, možda nešto i bude od ove proklete zemlje. Dotle Majo ne baljezgaj nam ti o narušavanju bilo čega.

  • Čiča

    19. septembar 2019 | 15:42

    Evo naše preletačice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA