Manter pozvao Vučića u Berlin na skup o rešenjima za region

- Imao sam privilegiju da pričam sa predsednikom Vučićem, razgovarali smo o situaciji u regionu u kontekstu dijaloga u Berlinu koji će Institut "Istok-Zapad" sponzorisati u decembru - rekao je Manter

  • 34

Nekadašnji ambasador SAD u Srbiji Kameron Manter izjavio je da je danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o situaciji u regionu i izrazio nadu da će Vučić u decembru učestvovati na skupu u Berlinu koji će biti posvećen pronalaženju rešenja za probleme sa kojima se Balkan supočava.

- Imao sam privilegiju da pričam sa predsednikom Vučićem, razgovarali smo o situaciji u regionu u kontekstu dijaloga u Berlinu koji će Institut "Istok-Zapad" sponzorisati u decembru. Mnogi lideri će doći i pričati o dugotrajnim solucijama za region - rekao je Manter za Tanjug.

Pričali smo posebno i o problemima Beograda i Prištine kao i problemima u BiH i prilikama u Severnoj Makedoniji, rekao je on i dodao da su se složili da to nisu pitanja koja se mogu posmatrati odvojeno.

Kako kaže Manter, koji je predsednik Insituta "Istok Zapad", to su pitanja koja čine celinu i traže regionalna rešenja i podrazumevaju učešće, kako poitičara, tako i diplomata ali i stručnjaka iz oblasti ekonomije i svih koji imaju interes u regionu.

Nekadašnji ambasador u Beogradu naveo je da pre tog susreta mnoge stvari moraju da se dogode, kao što su izbori na Kosovu ili stupanje na dužnost novih lidera Evropske komisije.

- Uveren sam da u regionu svi žele da vide i čuju razgovore o rešenjima i da će učestvovati svi iz regiona, a to je ono što nam je potrebno - rekao je Manter.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    20. septembar 2019 | 04:23

    Jel Francuska politika makrona osudjena od EU,ljudi non stop demonstriraju.Jel Katalonija koja ima pravo na odcjepljenje dobila ikakav EU-e komentar ili sugestiju,jel njemacka ikad u istoriji pomogla Srbiju ili Srbe.Bavarska nesmije ni da pisne uvezi neke slobode i demokratije cak ni u ekonomiji.Interes zapada je da nas ukroti i da im sluzimo .NE U TAKVU EU.Samo ekonomske veze a politicki sve resavati kroz UN.Vucic ima dobre politicke kontakte i otvara vrata ekonomiji ali treba da zastiti Srbiju i Srbe od zapadnih ultimatuma.

  • Mašnica

    19. septembar 2019 | 20:52

    Predsednik je pozvan na sve važne sastanke.

  • Božidar Bajić

    19. septembar 2019 | 21:18

    Predsednik Vucic veoma je cenjen i postovan gost svugde u svetu.Ni malo ne cudi poziv da bude gost u Berlinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA