• 5

SAD nastavljaju da podržavaju Srbiju na evropskom putu: Joksimović primila u oproštajnu posetu Skata

Srbija će ostati posvećena procesu pristupanja i sprovođenju reformi koje su neophodne da bi se naše društvo i država modernizovali, razvili i napredovali, kako bi Srbija stupila u članstvo EU - rekla je Jadranka Joksimović

  • 5

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović primila je u oproštajnu posetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kajla Skata.

Jadranka Joksimović zahvalila je ambasadoru Skatu na pomoći i podršci evropskom putu Srbije, saopšteno je iz njenog kabineta. U saradnji sa USAID-om realizovani su brojni konkretni projekti razvoja - poput reformi, jačanja kapaciteta lokalih samouprava kao i lokalnog ekonomskog razvoja.

Istakla je da će Srbija ostati posvećena procesu pristupanja i sprovođenju reformi koje su neophodne da bi se naše društvo i država modernizovali, razvili i napredovali, kako bi Srbija stupila u članstvo EU.

Ambasador Skat naglasio je da će Sjedinjene Države nastviti da aktivno ohrabruju i podržavaju evropski put Srbije i da bi reforme čiji su efekti - kako je rekao, vidljivi, trebalo da budu nastavljene i intenzivirane.

Kajl Skat, SAD, Jadranka Joksimović

Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Sagovornici su ocenili su da se odnosi dve države dobri i da postoji iskrena obostrana namera da budu još razvijeniji.

Ministar Joksimović je, uz zahvalnost Kajlu Skatu na doprinosu za jačanje bilateralnih odnosa, poželela mnogo uspeha u budućem radu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Дејан Младеновић

    Њихов ( англосаксонски) циљ је да Србија уђе у еу и тако да је униште

  • Milorad Vujicic

    Trebamo graditi dobre odnose sa amerikom.Da bi nas malo bolje razumeli i postivali hitno Ruske baze sa nuklearnim oruzjem i S500.

  • Ccc

    Platite mu kartu da sto pre ode kuci...dosadio nam lik...on ce da deli savete..

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima