Još jedan bivši pripadnik tzv. OVK ide u Hag: Ozloglašeni Bojadžiu pred Specijalnim sudom

Saslušanje će se 25. septembra obaviti u Hagu

  • 3

Bivši pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Petrit Bojadžiu trebalo bi da se pojavi pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu.

Kako piše "Lajmi", to je saopštio ogranak Organizacije veterana rata - OVK u Šaru. Bojadžiu je bio i oficir Kosovskog zaštitnog korpusa.

- Da, vest je tačna i odazvaću se pozitivno pozivu. Otići ću tamo i braniti vrednosti čistog rata OVK - rekao je Bojadžiu.

Saslušanje će se 25. septembra obaviti u Hagu.

Proteklih dana učestali su napisi u medijima u Prištini sa potvrdama više bivših pripadnika OVK o svom ispitivanju pred specijalizovanim većima suda za ratne zločine na Kosovu.

Ramuš Haradinaj, Hag, saslušanje Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Corder

Ove nedelje u Hagu je ispitan predsednik ogranka PDK u Klini, Sokolj Bašota (Sokol Bashota), kako je sam priznao, u svojstvu osumnjičenog. Prema njegovim rečima, Specijalni sud mu je ponudio sporazum „koji bi bio povoljan za njega, ali loš po OVK“.

U Pristini je takođe ove nedelje ispitana i Time Kadrijaj, koja je za vreme rata bila lekar, ali, kako je sama najavila, u svojstvu svedoka, kao i bivša pripadnica OVK i bivša poslanica PDK – Safete Haderđonaj.

Takođe, ispitan je i Haradinajev savetnik, Naim Maljoku, ali u Sloveniji.

Narednih dana očekuju se pozivi za više destina bivših pripadnika OVK.

Do sada je ispitano oko pedesetak bivših pripadnika OVK koji su to potvrdili, ali se spekuliše da je taj broj znatno viši – oko 300. Do sada nijedna optužnica nije podignuta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ako ces se

    20. septembar 2019 | 13:37

    Odazvati to podrazumeva da je poziti no. Neodazivanje je nwgativno. A vrednosti narko trzisa , otimanja i ubijanja mozes odbraniti samo kod njh.

  • Predrag Z.

    20. septembar 2019 | 13:28

    Kako može biti čist Rat kad je Učk Teroristička organizacija. Samo osnivanje takve jedne organizacije je već Zločin a da ne nabrajam šta su sve počinili kakva zverstva.

  • Dragojle

    20. septembar 2019 | 13:42

    Nas su vec osudili ozlogasene mnogo gore

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA