Jovanović optužio vlast za havariju vodovodnih cevi, Petrović poručio: Lažima skupljate poene

U beogradskoj Ulici kraljice Marije, rano jutros pukla je cev na magistralnom cevovodu, velika količina vode sliva se na tu i okolne ulice pa je saobraćaj u tom delu grada otežan

  • 5
Luka Petrovic, Nikola Jovanovic Foto: sns.org.rs, Tanjug/Filip Krainčanić

Šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović ocenio je danas da je uzrok pucanja cevi i poplava u centralnim gradskim ulicama "isključivo šarlatanska rekonstrukcija koju sprovodi gradska vlast" od koje je zatražio da "nadoknadi materijalnu štetu svim građanima koji je danas, isključivo njihovom krivicom, trpe". Član Predsedništva Srpske napredne stranke, Luka Petrović, reagovao je saopštenjem u kom je naveo da je Jovanović izneo niz neistina i laži.

Naime, Nikola Jovanović je u pisanoj izjavi upozorio je gradsku vlast da "teror nad Beograđanima mora prestati i da se rekonstrukcije ulica moraju raditi po valjanom projektu, poštujući struku i zadate rokove, bez improvizacije i i ugrađivanja".

- U normalnim zemljama nezamislivo je da se probuši magistralni cevovod prilikom radova, ukoliko se dobro uradi projekat i stručno sprovodi nadzor. Upozoravali smo da je sve vreme rekonstrukcije bilo jasno da je projekat loš, jer je izvodjač stalno prijavljivao "razne cevi koje se nisu nalazile u planovima" - naveo je Jovanović i dodao da je Ulica 27. marta "puštena u funkciju, a da nije kompletno završena", kao i da je "obećana dinamika za završetak te i Ulice kraljice Marije od strane Gorana Vesića, bila 20. avgust".

Nikola Jovanović SZS Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Luka Petrović odbacio je danas optužbe Saveza za Srbiju optužio šefa odbornika SzS u Skupštini Beograda Nikolu Jovanovića da "obmanjuje građane i skuplja političke poene".

Petrović je u pisanoj izjavi naveo da "niko nije probio magistralni cevovod nego je cev pukla do pritiska u Karnegijevoj ulici, a rekonstruiše se druga ulica".

- Svi problemi na ovoj deonici su zbog neažurnog plana podzemnih instalacija i tu odgovornost snosi projektant - naveo je Petrović i dodao da će Grad Beograd primeniti "ugovorom predvidjene mere prema odgovornom projektantu".

On je poručio da je jasno da "Jovanović skuplja političe poene, te umesto da pokaže zabrinutost da li ima povređenih on obmanjuje građane".

Luka Petrović Foto: stari-grad.sns.org.rs

Ništa drugo građani ne mogu da očekuju od Đilasovih sledbenika osim mržnje, na prvom mestu prema Aleksandru Vučiću, a onda i prema svemu onom dobrom što radimo za naš narod i građane koja je toliko velika da ste počeli da mrzite našu zemlju, naš grad i naše građane, samo zato što vas narod neće - naodi se u saopštenju.

- Zato ti je moj savet da pokušaš da se izboriš za 1% podrške u narodu, a mi ćemo sve projekte koje smo započeli u Beogradu da završimo. Pristojna i moderna Srbija će uvek pobeđivati - poručio je on Jovanoviću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    20. septembar 2019 | 15:02

    Otkuda zaključak da Nikola mrzi Srbiju i narod?On jer izrazio samo svoje mišljenje o uzroku pucanja cevi.Nije rekao da su za to ogovorni građani i Srbija.To nišljenje,ako se smatra pogrešnim ,treba pobijati dokazima-činjenicama,a ne pamfletom:Ko nas kritikuje neprijketelj je Srbije!!!

  • Aca

    20. septembar 2019 | 15:52

    Najodvratniji lik mi ovaj Jovanovic uzas!!!!Nedo bog da dodje na vlast nekad!!!

  • Тодорић

    20. septembar 2019 | 18:26

    Док политичари шире РАЉЕ величине РЕРНЕ једни на друге,да Вас приупитам,колико је стара та цев која је пукла???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA