≫ 

Zahvalnost na podršci suverenitetu Srbije: Ambasador Mjanmara u oproštajnoj poseti kod Dačića

Šef srpske diplomatije preneo je izraze zahvalnosti ambasadoru Ajeu na njegovom aktivnom zalaganju za unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje

  • 1
Ivica Dacic Foto: Tanjug/MSP/Ognjen Stevanović

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Mjanmarske Unije Mjoa Ajea uoči završetka njegovog mandata i posebno zahvalio na čvrstoj i kontinuiranoj podršci Mjanmara suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Šef srpske diplomatije preneo je izraze zahvalnosti ambasadoru Ajeu na njegovom aktivnom zalaganju za unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Potvrdio je da Srbiju i Mjanmar tradicionalno povezuje uzajamno prijateljstvo, poštovanje i razumevanje, posebno po pitanju poštovanja međunarodnog prava.

Ivica Dacic Ambasador Mjanmara u Srbiji u poseti kod Ivice Dačića - Foto: Tanjug/MSP/Ognjen Stevanović

Ministar Dačić je izrazio uverenje da će dugogodišnji prijateljski odnosi Republike Srbije i Republike Mjanmarske Unije nastaviti da se kreću uzlaznom putanjom na svim poljima.

Ambasador Mjanmara Mjo Aje zahvalio je ministru Dačiću na njegovom ličnom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa između Srbije i Mjanmara, pogotovo u svetlu njegove posete Mjanmaru u januaru 2019. godine.

Još jednom je potvrdio čvrst stav Mjanmara po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti „Kosova“, koji će i ubuduće ostati nepromenjen.

Na kraju sastanka, ministar Dačić je poželeo ambasadoru Ajeu sreću i uspeh u budućem radu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA