U Beogradu održan protest "Jedan od pet miliona"

Građanima se obratila studentkinja koja sa grupom kolega, aktivista protesta već devet dana blokira Rektorat i tako, kako je rekla, štiti ugled Univerziteta

  • 13
1 od 5 miliona, protest Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Protest "Jedan od pet miliona" održan je u Beogradu, a počeo je okupljanjem građana ispred Rektorata.

Građanima se najpre obratila studentkinja koja sa grupom kolega, aktivista protesta već devet dana blokira Rektorat i tako, kako je rekla, štiti ugled Univerziteta.

Studentkinja Mila Jovanović koja je rekla da je bila učenik generacije u srednjoj i osnovnoj školi, a da sada ima prosek 9,65, pozvala je rektorku Ivanku Popović da ne štiti samo sebe, već i studente i autonomiju BU.

- Pokažite da imate kičmu - poručila je Mila rektorki i dodala da se ona i njene kolege koje "brane" Rektorat osećaju kao "Džedaji" jer BU brane od mračne strane sile.

Pozvala je rektorku da im se pridruži u njihovim zahtevima i blokadi.

- Nećemo odustati i ovaj ispit ćemo položiti, jer se borimo za sve buduće studente koji treba da poteknu sa ovog Univerziteta, sa koga su potekli i mnogi veliki ljudi - rekla je ona i dodala da je većina studenata na njihovoj strani, ali da neće da ulazi u to zašto nisu uz njih.

Učesnike protesta sa prozora zgrade Rektorata pozdravila je grupa studenata koja ga drži u blokadi. Građanima se obratila i jedna od organizatorki protesta Tea Vukadin koja, takođe, tvrdi da studenti štite autonomiju univerziteta. Na protestu je bio i predsednik DS Zoran Lutovac koji je prethodnih dana u više navrata dolazio da podrži aktiviste u blokadi Rektorata.

Građani su i ove večeri šetali centralnim gradskim ulicama, i to preko Terazija ka Brankovoj ulici, potom Pop Lukinom, Pariskom i Uzun Mirkovom do Rektorata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA