"Svako ima svog Ronalda i Mesija", Palma poručio: Naš je Dačić

Ja sam rekao da će kandidat koalicije SPS - Jedinstvena Srbija za premijera Srbije biti Ivica Dačić i od toga ne odustajem - rekao je Palma

  • 4

Kosovski Albanci neće da predaju zahtev za članstvo u Interpolu za ovogodišnju Skupštinu u Čileu, ne zato što ne žele, već znaju da će da izgube na glasanju, jer više nemaju većinu, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma gostujući na TV Pink.

Prema njegovim rečima, nekada su Albanci i države koje im pomažu "kršili međunarodno pravo, jer su donosili odluke većinom glasova, a ne po međunarodnom pravu, što danas više ne mogu".

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić borave u SAD gde će zajedno raditi i boriti se za Srbiju i ja očekujem po njihovom povratku iz Njujorka da će biti još zemalja koje će povući priznanje jednostrano proglašenog takozvanog nezavisnog Kosova - kaže Marković i dodaje:

- Mi znamo da Nemačka, Francuska, Velika Britanja neće promeniti svoj stav kada je u pitanju Kosovo i Metohija, zato što su oni bili uz SAD glavni organizatori bombardovanja Srbije 1999. godine i oni žele da NATO agresiju opravdaju preko statusa takozvanog nezavisnog Kosova.

Marković se osvrnuo i na predstojeće izbore na Kosmetu.

- Albanci lobiraju neke Srbe na Kosovu i Metohiji da na vanrednim parlamentarnim izborima 6. oktobra glasaju za neku navodno srpsku, listu pod nazivom ''Sloboda''. Tu listu vode poslušnici Ramuša Haradinaja, Hašima Tačija i Fatmira Ljimaja i oni će raditi za njih - rekao je on i nastavio:

- Međutim Srbi na Kosovu i Metohiji znaju da je njihova baza Beograd, da bez Beograda ne mogu da žive, da ih Beograd nikada neće izdati, da Beograd finansira ne samo plate, već i infrastrukturu i sve ostalo. Pozivam sve Srbe na Kosovu i Metohiji da glasaju za Srpsku listu, jer time glasaju za Srbiju, a ne za albanske teroriste - naglasio je Marković.

Marković je najavio i da će koalicija SPS - Jedinstvena Srbija i na naredne izbore izaći u tom sastavu.

- Naš program je poznat, a to je - socijalna pravda, borba protiv bele kuge, pomoć poljoprivrednim proizvođačima, ulazak u Evropsku uniju, rešenje pitanja Kosova i Metohije, da se zaustavi odlazak mladih iz zemlje. Ja sam rekao da će kandidat koalicije SPS - Jedinstvena Srbija za premijera Srbije biti Ivica Dačić i od toga ne odustajem. Niko zbog toga ne može da se ljuti. To je kao jedan fudbalski klub. Najviše se očekuje od Ronalda i Mesija. Svako ima svog Ronalda i Mesija. U našem slučaju to je Dačić. Ja mislim da čak treba ponuditi i listu budućih ministara - zaključio je lider Jedinstvene Srbije.

Dragan Marković Palma Dragan Marković Palma - Foto: Nikola Tomić

"STUDENTI SU UVEK U PRAVU, ALI OVOGA PUTA NISU"

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je danas da zahtevi grupe studenata, koji desetak dana blokiraju zgradu Rektorata, nisu studenski, već politički i da ovoga puta oni nisu u pravu.

Marković je naveo da je njegova deviza da su "mladi zakon i da su uvek u pravu", konstajući, međutim, da ovog puta nisu.

- Ovoga puta su istaknuti politički, a ne studentski zahtevi - rekao je Marković za TV Pink.

Marković je rekao da studenti treba da iznesu zahteve koji se tiču studiranja i školarine, kao i da razgovaraju o tome kako da se zaustavi odlazak mladih u inostranstvo.

On je studentima poručio da se ministri biraju u parlamentu.

- Ako nekome ne odgovaraju pojedini ministri, evo sada prilike, biće redovni izbori naredne godine, izađete na izbore i glasate - naveo je Marković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA