"Ima prostora za poboljšanje rada REM-a i RTS-a", Vukosavljević: Obe strane dale kvalitetne predloge

Vukosavljević je ocenio da je u dijalogu vlasti i opozicije došlo do kvalitetnih predloga sa obe strane i da je to znak napretka

  • 1

Dijalog vlasti i opozicije o izbornim uslovima ide uzlaznom putanjom, izjavio je danas ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uz ocenu da ima prostora za poboljšanje rada REM-a i medijske scene u Srbiji, kao i da informativni programi televizija sa nacionalnom frekvencijom, pre svega RTS-a, budu obuhvatniji u političkim i društvenim temama.

Vukosavljević je, gostujući u Jutarnjem programu TV Prva, ocenio da je u dijalogu vlasti i opozicije došlo do kvalitetnih predloga sa obe strane i da je to znak napretka.

Na pitanje šta misli o radu REM-a i medija, pre svega RTS-a, i konstataciju da je to glavni "kamen spoticanja" u dijalogu vlasti i opozicije, Vukosavljević je kazao da je to složeno pitanje i da nije zadovoljan "izostankom aktivnosti REM-a" u nekim slučajevima, ali da ima prostora da se poboljša rad tog tela.

- Ne bih hteo da zauzimam strane. Članovi REM-a imaju veliku odgovornost, a Srbija je prihvatila praksu zemalja EU da o situaciji u medijima i Javnim servisu ne odlučuju ministarstva, već da o tome vode računa regulatorna tela - rekao je Vukosavljević.

Upitan za stav o RTS-u i da li su zahtevi opozicije realni, ministar je kazao da bi informativni programi na svim televizijama, posebno na javnom servisu, trebalo da budu za nijansu obuhvatniji kada je reč o temama iz političke i društvene sfere.

- Svakako da stranke opozicije imaju pravo na svoje stavove i nezadovoljstvo. RTS čini solidan napor kada je u pitanju informativni program, ali ima prostora za njegovo poboljšanje. Ako sam dobro razumeo predstavnike vlasti i opozicije, nije problem u vestima, već koliko će opozicija biti zastupljena u programu - rekao je Vukosavljević i dodao da po tom pitanju obe strane uvek mogu imati prigovore.

- Kad se kaže da je objektivan informativni program obavezan na nacionalnoj frekvenciji, postavlja se pitanje šta to znači i ko koliko minuta dobija. Ako je određena koalicija predominantna na izborima, onda je pitanje koliko predstavnik političke opcije koja ima jedan, dva ili pet odsto na izborima, može da dobije - naveo je ministar.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zadnje vreme

    23. septembar 2019 | 15:51

    Da u tom REM-u rade ozbiljni ljudi zaštitili bi nas od genocida nad kulturom i duhovnošću, ne bi se toliko tolerisao užas rijalitija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA