Brnabić ne dovodi u pitanje da li Mali ostaje ministar: Rektorka je svojom izjavom odabrala stranu

Ja se nadam da će se u jednom trenutku završiti pregovori, crvena linija je pređena, a sve što se tiče zahteva koji se odnose na Vladu Srbije, ja sam na raspolaganju 24 časa i dođite da mi uručite sve te zahteve - poručila je predsednica vlade

  • 14
Sinisa Mali Foto: Slobodan Miljevic

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas, povodom zahteva grupe studenata koji blokiraju rektorat, da ne očekuje da ministar finansija Siniša Mali podnese ostavku i da ne dovodi u pitanje njegov ostanak u vladi, jer je brz i efikasan i ima sluha za mere koje olakšavaju poslovanje i jačanje ekonomskog rasta.

- Siniša Mali je moj predlog za ministra. Sve posledice te odluke snosim ja. Ja sam kriva što je on u vladi, a istovremeno i zaslužna. Bez Siniše Malog ne bi bilo smanjenja poreza na zarade i drugih dobrih odluka i mera. Mali je brz i efikasan i ima sluha za mere koje olakšavaju poslovanje i jačanje ekonomskog rasta - rekla je Brnabić novinarima.

Premijerka je navela da grupa studenata, koja i ne krije da je politički angažovana, neće biti zadovoljna dok se ne nađe komisija da odluči onako kako oni misle da treba.

Ana Brnabić Brnabić i Mali na današnjoj konferenciji i Privrednoj komori Srbije - Foto: Slobodan Miljevic

Ističući da ne želi da se meša u autonomiju Univerziteta u Beogradu, Brnabić je kazala da je kao građanka primetila kontradiktorne izjave rektorke Ivanke Popović, koja se sada svrstala na stranu onih koji blokiraju i dala političku izjavu, kao i da ne zna zbog čega se to dogodilo.

- Ja se nadam da će se u jednom trenutku završiti pregovori, crvena linija je pređena, a sve što se tiče zahteva koji se odnose na Vladu Srbije, ja sam na raspolaganju 24 časa i dođite da mi uručite sve te zahteve - poručila je predsednica vlade.

Brnabić je podsetila i da je rektorka govorila o “dve grupe ljudi” koji su došli na Univerzitet, da joj sve “miriše na politiku”, kao i da 15 aktivista drže kao taoce 100.000 studenata i da će biti posledica ako potraje, a danas govori o tome da su njih 15 danas legitimni sagovornici.

Premijerka je poručila da je trenutna situacija sramota za beogradski Univerzitet, navodeći da se ne zna ko u ovom trenutku vodi tu obrazovnu instituciju, da li rektorka, kolegijum ili grupa studenata, odnosno političkih aktivista koja za taoce drži 100.000 studenata.

Ana Brnabić Brnabić i Mali na današnjoj konferenciji i Privrednoj komori Srbije - Foto: Slobodan Miljevic

Brnabić je primetila da su se zahtevi tih studenata, koje inače posećuju politički akteri, menjali i da se više i ne zna šta su njihovi zahtevi.

Takođe, navela je da su, za razliku od rektorke, prethodnih dana u zgradu Rektorata mogli da ulaze Marinika Tepić, Zoran Lutovac...

Podsetila je takođe da rektorka nije mogla da ustvrdi ko je bio na Univerzitetu, jer nije bilo stranačkih obeležja, a da je posle toga rekla da su došli aktivisti SNS i upitala zašto se takve stvari dešavaju i pod kakvim pritiskom.

Upitala je koliko je etičkih i stručnih komisija potrebno da bi “politička grupa koja vrši pritisak dobila pravdu za koju oni misle da je prava”.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hana

    23. septembar 2019 | 18:21

    Na RTS-u organizovati ispitivanje Siniše Malog o sopstvenom doktoratu. Ubeđena sam da ništa ne bi znao.

  • Jana

    23. septembar 2019 | 18:21

    Jel i on doktorirao u nedelju? 😂😂😂

  • Milosevic

    23. septembar 2019 | 18:29

    Pa i Ana ima sumnjivu diplomu!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA