Bili smo darežljivi prema koalicionim partnerima: Jovanov o doprinosu poslanika u parlamentu

- Ne treba se unapred odricati bilo koga, ali mislim da smo u prošlosti bili previše darežljivi i popustljivi - rekao je Jovanov

  • 0

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov smatra da treba dobro analizirati doprinos koalicionih partnera kako u pogledu glasova koje donose tako i njihovog ponašanja nakon izbora kao i koliko se bore za zajedničku politiku i koliko su spremni da je sprovode.

- Ne treba se unapred odricati bilo koga, ali mislim da smo u prošlosti bili previše darežljivi i popustljivi. Kada pogledate parlament, lako možete da vidite da se u njemu bore poslanici stranke Aleksandra Vulina, Marjan Rističević i jedan jedini poslanik partije Rasima Ljajića, Vladimir Marinković. Ako je to doprinos koji naši partneri sa liste mogu da daju, onda im pozicije treba dovesti u ravan s tim - rekao je Jovanov za "Novosti".

Inače, posle pobede na izborima 2016. godine koaliciji oko SNS pripao je 131 mandat od toga je 34 mesta otišlo partijama partnera, podseća list.

Kako navode, ako je suditi prema rečima funkcionera SNS u poslednje vreme, partnerske stranke ovakvu podelu kolača nisu opravdale. Zato, kako predlažu Jadranka Joksimović i Vladimir Ðukanović, na narednim izborima moraju drugacije da se podele karte.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA