Trampovi ljudi za Balkan se posle Vučića sastali i sa Tačijem

Tači je poručio da će se političke partije, institucije Kosova angažovati da se nova vlada što pre formira i da preuzme izazove i urgentne potrebe Kosova

  • 0
Hasim Taci Foto: Instagram/hashimthaciofficial

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači u Njujorku je o poslednjim političkim dešavanjima na Kosovu razgovarao sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Filipom Rikerom i specijalnim predstavnikom za zapadni Balkan Metjuom Palmerom, saopšteno je iz Tačijevog kabineta. Pre tog susreta, zvaničnici Stejt departmenta sastali su se sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

Tači je, kako prenosi Radio Slobodna Evropa, tom prilikom pozdravio nedavno imenovanje Palmera na tu poziciju.

- To je znak da Vašington ostaje posvećen miru i napretku na Zapadnom Balkanu. To nam, s druge strane, pruža garancije i veru u proces dijaloga sa Srbijom i u evroatlantsku budućnost zemlje i naše regije - rekao je Tači u utorak.

On je naveo da će se "političke partije, institucije Kosova angažovati da se nova vlada što pre formira i da preuzme izazove i urgentne potrebe Kosova".

U saopštenju se dodaje da je Riker izjavio da SAD ostaju posvećene tome da zapadni Balkan bude u miru i stabilnosti, sa jasnom evropskom perspektivom.

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA