Jovanović poslao otvoreno pismo gradonačelniku, odgovorio mu Mirković: Politika vam se svodi na laži

Mirković je reagovao na navode Jovanovića o gradonačelniku Beograda

  • 30
Nikola Jovanović, Aleksandar Mirković Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini Beograda Aleksandar Mirković izjavio je da otvoreno pismo šefa odbornika SzS Nikole Jovanovića u samo nekoliko redova pokazuje da ti ljudi nisu samo zlonamerni, već da nemaju dodira sa realnošću i da im se politika svela na slobodnu procenu, neistine i elementarnu političku nepismenost.

Mirković je, reagujući na navode Jovanovića o gradonačelniku Beograda, ocenio da je neverovatno da neko ko pretenduje da bude novi gradonačelnik dozvoli sebi "toliko amaterizma", i da u izjavi konstatuje "upadljivo odsustvo u odlučivanju" Radojičića.

- Da li to znači da su oni stvarno postali nindže i komandosi kako su obećavali, te sada kroz prozore, sa krova, iza fikusa i ćoška, sakriveni u neki orman, prate gradonačelnika Radojičića kako provodi vreme u Skupštini grada, sa kime se sastaje, na koliko kolegijuma, sastanaka, komisija i radnih tela prisustvuje i učestvuje i iz tih akcija zaključuju o njegovom angažovanju -upitao je Mirković u pisanoj izjavi.

Kako kaže, ovaj primer pokazuje koliko se Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović, preko svog glasnogovornika Nikole Jovanovića igraju politike.

Mirković dodaje da bi Jovanović, ako neće da odgovori kako je njegov šef, Đilas, od 74.000 evra iz Češke došao do 25 miliona evra, samo u nekretninama, trebalo da kaže da li podržava svog odbornika Željka Veselinovića u pozivu na silovanje premijerke ili odbornika i stranačkog kolege Miloša Pavlovića koji se, kako kaže, "proslavio pretnjama šamarom jednoj ženi".

- Samo iz ovih nekoliko primera je jasno zašto su i Đilas i Jeremić prošlost i zašto građani ne žele da im pruže poverenje - smatra Mirković.

Jovanović je u otvorenom pismu naveo da je Zoran Radojičić, kao gradonačelnik, "vlastan da samostalno izvršava odluke i usmerava rad Gradske uprave, ali da je neshvatljivo njegovo upadljivo odsustvo iz kompletnog procesa odlučivanja u Beogradu i ćutanje na besprizorne stvari koje se dešavaju".

Jovanović tvrdi da se Radojičić "nije oglasio ni preduzeo mere ni po jednom gorućem pitanju ili aferi u Beogradu i da je Vesiću dozvolio da uzurpira svu vlast u Beogradu".

On je kazao da zamenik "prema Zakonu i Statutu može da menja gradonačelnika samo u slučaju sprečenosti ili odsutnosti" i dodao da je Radojičić "dozvolio da zamenik uzurpira svu vlast u Beogradu i nanosi ogromnu štetu gradu".

- Gospodine Radojičiću, da li ste trajno odsutni ili sprečeni? Ako jeste, podnesite ostavku. Ako niste, radite svoj posao i uklonite uzurpatora koji nema ni osnov niti legitimitet da upravlja gradom. U bilo kojem od ova dva slučaja, nemojte biti marioneta i smokvin list onih koji su ogrezli u korupciji i kriminalu - naveo je Jovanović u otvorenom pismu.

(Telegraf.rs/Tanjug/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joka

    25. septembar 2019 | 23:46

    Opozicija raspad sistema.

  • Nikolina

    25. septembar 2019 | 14:44

    Opozicija mnogo daje sebi za pravo, mesa se u posao gradskih celnika. Gospodo, bolje se bavite politickim programom kako da budete bolji od sadasnje vlasti (sto je nemoguce) nego da izigravate dzangrizave babe.

  • Boza

    25. septembar 2019 | 16:34

    Realno kao i uvek.Politika im se svodi na maliciozne napade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA