Potpisana dva sporazuma u Nujorku: Dačić se susreo sa ministrima spoljnih poslova Malte i Bolivije

Dačić u Njujorku učestvuje na 74. zasedanju Generalne skupštine UN

  • 0
Ivica Dačić Foto: MSP

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji u Njujorku učestvuje na 74. zasedanju Generalne skupštine UN, sastao se danas s ministrima ministrom inostranih poslova Bolivije i Malte Dijegom Parije Rodrigesom i Karmelom Abelom.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Dačić je s Rodrigesom potpisao Sporazum o uspostavljanju mehanizma političkih konsultacija.

Dvojica ministara složili su se da rade na unapređenju bilateralne saradnje i nastave s pružanjem međusobne podrške na međunarodnom planu, a kao oblast od posebnog interesa za saradnju izdvojeno je obrazovanje.

Ivica Dačić Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Bolivije - Foto: MSP

Ministar spoljnih poslova Bolivije Rodriges potvrdio je principijelnu podršku svoje zemlje Srbiji u vezi s pitanjem Kosova i Metohije.

S ministrom spoljnih poslova Malte Abelom Dačić je potpisao Sporazum o saradnji diplomatskih akademija dve države, za koji su ocenili da će dati dodatni podstrek saradnji između dva ministarstva, a samim tim i dve države.

Kako se dodaje u saopštenju, ministar Abela je istakao važnost intenziviranja razmena poseta na visokom i najvišem nivou u cilju što boljeg međusobnog razumevanja i unapređenja bilateralne saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA