≫ 

Nastavljena kampanja za izbore na KiM: SL danas u Zvečanu

Predizborni skup će biti održan u sali Radničkog doma u Zvečanu, s početkom u 13 sati - navodi se u saopštenju

  • 0

Srpska lista nastavlja danas skupom u Zvečanu predizbornu kampanju za parlamentarne izbore 6. oktobra.

Predizborni skup će biti održan u sali Radničkog doma u Zvečanu, s početkom u 13 sati, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Radio televizija Kosova (RTK), odbila je da emituje u svom programu predizborni spot Srpske liste, zbog, po njihovom mišljenju, spornog dela u spotu u kojem se čuje:

"Kad Srbija zove, ja dajem svoj glas..." - preneo je Kosovo Onlajn.

U dopisu Srpskoj listi, RTK navedeno je da "sporni" spot, odnosno dostavljeni materijal za emitovanje Srpske liste ne ispunjava propisane standarde, konkretno deo: "Kad Srbija zove". 

Kosovska Mitrovica Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Prema kosovskim zakonima, za 100 poslaničkih mesta nadmetaće se kandidati albanskih političkih stranaka, dok je za pripadnike manjinskih zajednica rezervisano 20 poslaničkih mesta, od toga - 10 zagarantovanih poslaničkih mandata pripašće predstavnicima Srba.

Predsednik Srpske liste, koja je u poslednja dva mandata imala najviše poslanika u kosovskoj skupštini, Goran Rakić izjavio je za RTS, na početku kampanje, da se na izborima direktno odlučuje o budućnosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Situacija je prosta, 6. oktobra naši građani svojim glasom odlučuju hoće li u skupštini u Prištini imati predstavnike koji će se hrabro boriti za njihove interese ili ćemo dozvoliti da nas predstavljaju miljenici Prištine koji se više ne skrivaju već hvale podrškom koju dobijaju od Albanaca - navodi Rakić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA