≫ 

Beogradskim zvaničnicima zabranjen ulazak na Kosovo radi izborne kampanje

Izbori koji se održavaju 6. oktobra su izbori Kosova i njenih građana i zvaničnici iz Beograda ne mogu i neće im biti dozvoljeno da učestvuju u kampanji na kosovskim izborima, navodi se u saopštenju

  • 5

Ministarstvo spoljnih poslova samoproglašene države Kosovo zabranilo je zvaničnicima iz Beograda da uđu na KiM i vrše predizbornu kampanju za predstojeće prevremene parlamentarne izbore, koji će biti održani 6. oktobra, prenosi Ljajmi.

Predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Jetljir Ziberaj rekao je da su ovu odluku kosovske vlasti donele nakon pretnji zvaničnika Beograda zajednici kosovskih Srba.

Izbori koji se održavaju 6. oktobra su izbori Kosova i njenih građana i zvaničnici iz Beograda ne mogu i neće im biti dozvoljeno da učestvuju u kampanji na kosovskim izborima, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Pretnje zajednici kosovskih Srba koje stižu iz Beograda takođe neće biti tolerisane. Beograd poznaje stvarnost na Kosovu i mora poštuje kosovski ustav i zakone, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Kosovo Online)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draza

    29. septembar 2019 | 21:58

    Pa kad mi neko kaze , kosovo je srbija

  • nikolas

    29. septembar 2019 | 19:15

    USKORO CE IM NATO BRANITI DA IZADJU IZ BEOGRADSKOG PASALUKA!!! SRBIJA SE SATIRE A SRBI UBIJAJU MASOVNO -UMIRU OD KARCINOMA!!! NASI I DALJE MASTAJU O EU!!!

  • Čaruga

    29. septembar 2019 | 19:06

    Zašto ste gospodo Srbi prodali svoju dedovinu Šiptarima,a sad nemožete da uđete na Kosovo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA