≫ 

Vučić čestitao partiji Sebastijana Kurca pobedu na izborima

- Koristim ovu priliku da Vam još jednom zahvalim za podršku Srbiji na evropskom putu - navodi se u čestitki predsednika Vučića

  • 3

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku Narodne partije Austrije Sebastijanu Kurcu pobedu na prevremenim parlamentarnim izborima.

- Uveren sam da ćete spojem mladosti, znanja i političkog iskustva, uz Vama svojstvenu energiju, ozbiljnost i posvećenost, nastaviti da vodite Austriju čvrsto utemeljenim putem uspeha i napretka. Radujem se što ćemo, kroz našu saradnju, i dalje da doprinosimo sve boljim političkim odnosima i ekonomskoj saradnji Srbije i Austrije, kao i miru i stabilnosti u regionu i Evropi. Koristim ovu priliku da Vam još jednom zahvalim za podršku Srbiji na evropskom putu - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Narodna partija Austrije (OVP) bivšeg premijera Sebastijana Kurca ubedljivi je pobednik današnjih prevremenih parlamentarnih izbora u Austriji, a doskorašnji koalicioni partner Slobodarska stranka (FPO) žestoko je uzdrmana zbog korupcionaške afere, i pretrpela je teški poraz.

OVP je, prema prvim zvaničnim preliminarnim rezultatima na osnovu 46,4 odsto prebrojanih glasova, osvojila 37,2 odsto glasova, što je za 5,7 odsto više nego 2017.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    29. septembar 2019 | 20:11

    Ništa bez Kurca,on uvek pobedjuje.

  • Partizan pa Big

    29. septembar 2019 | 20:16

    Sebastian kurz je pobedio uz pomoc nasih Srba koji imaju austrijsko drzavljanstvo . Videcemo dali ce kurz zamrznuti priznanje KIM do konacnog dogovora izmedju SRBIJE i siptara.

  • Slavica D.

    29. septembar 2019 | 22:52

    Gleda li neko „Utisak nedelje“? Mislim, samo pitam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA