≫ 

"Moguća manipulacija listićima iz dijaspore": Prištinski mediji upozoravaju na zloupotrebu glasova

Pozivajući se na mišljenje stručnjaka, Zeri piše da će izborni rezultati biti tesni i da će ih upravo odrediti "manipulisani glasovi dijaspore"

  • 1

Jedan broj glasova albanske dijaspore na prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu, koji će biti održani 6. oktobra, stigao je u Prištinu još pre nedelju dana, ali se ne nalaze u CIK-u, što navodi na sumnju da bi se njima moglo manpulisati, pise prištinski portal Zeiri.

Pozivajući se na mišljenje stručnjaka, Zeri piše da će izborni rezultati biti tesni i da će ih upravo odrediti "manipulisani glasovi dijaspore".

Inače, dijaspora ima još četiri dana za glasanje na predstojećim izborima.

Od 35.000 Albanaca u dijaspori, navodi se, do sada je stiglo oko 2.000 glasova i oni se čuvaju u Ministarstvu infrastrukture, a ne u CIK-u.

Razlog tome je, tvrde u CIK-u, nedostatak prostora u toj instituciji.

Bivši čelnici CIK-a i političari, međutim, tvrde da CIK ima dovoljno prostora, piše ovaj medij.

Oni, ukazuje se, ističu da čuvanje glasačkih listića dijaspore u pomenutom ministarstvu otvara prostor za sumnju i stvara neizvesnost u javnosti.

Može se, kažu, steći utisak da ti glasovi nemaju isti značaj kao glasovi građana Kosova.

Čak je, prema rečima tih stručnjaka čije mišljenje prenosi Zeri, vrlo verovatno da bi tesni izborni rezultat mogao da bude izmanipulisan upravo glasovima dijaspore.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan s

    2. oktobar 2019 | 11:03

    I ja ne razumem kako neko iz Austrije, Nemačke, R. Srpske, sa Kosova itd. ima obraza da meni koji živim u Vojvodini, takoreći u Srbiji, određuje šta je za mene najbolje. Znači, ja Novosađanin ne glasam, a tamo neki iz Bileće npr. mrtav 'ladan glasa. Nije obavezno svako pravo iskoristiti, igrajte folklor ili već tako nešto...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA