≫ 

Brnabić otkrila svoje namere o učlanjenju u SNS, a progovorila i o rekonstrukciji Vlade

Pre nekoliko dana, pojedini mediji su preneli da će se Brnabić 21. oktobra, na 11. godišnjicu SNS, učlaniti u tu partiju

  • 34
Ana Brnabic Foto: Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da ima nameru da se učlani u Srpsku naprednu stranku, iz, kako je rekla, mnogo razloga.

- Imam nameru da se učlanim u SNS, iz mnogo razloga, koje ću objasniti kada to uradim - rekla je Brnabić novinarima odgovarajući na pitanje da li će se učlaniti u SNS.

Pre nekoliko dana, pojedini mediji su preneli da će se Brnabić 21. oktobra, na 11. godišnjicu SNS, učlaniti u tu partiju.

"UVEK SMO SPREMNI ZA REKONSTRUKCIJU VLADE"

Uvek smo spremni za rekonstrukciju vlade, i to nije tabu tema u kabinetu koju vodim, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i dodala da će od ministara tražiti da u poslednjih šest meseci mandata dodatno ubrzaju i završe započete projekte i počnu nove, koji su planirani.

Brnabić je rekla da ne beži od teme rekonstrukcije vlade, koja je, kaže, uvek otvorena i da od tog pitanja nije bežao ni predsednik Aleksandar Vučić, dok je bio na mestu premijera.

- Uvek smo spremni za rekonstrukciju, ko ne radi najbolje što može, ko se umorio, ko je usporio... - rekla je Brnabić novinarima.

Nebojša Stefanović, Ana Brnabić, Satanak radne grupa za saradnju sa OEBS -om Ana Brnabić - Foto: VLADA SRBIJE

- Kako ulazimo u poslednjih šest meseci ove vlade, želim da poručim da ću otvoriti četvore oči, kako radimo kao vlada - rekla je premijerka.

Ona je dodala da je tema rekonstrukcije bila "zamrznuta" polovinom prošle godine, zbog situacije na Kosovu i Metohiji, kada su odnosi u južnoj srpskoj pokrajini postali teži nego obično.

- Srbija u tom trenutku nije smela da ima bilo kakvu drugu nestabilnost - podvukla je Branbić.

Navela je da je i pre nego što je ušla u politiku, dok je još bila u privatnom sektoru, imala priliku da vidi da su prethodne vlade u poslednjih šest meseci mandata usporavale, da ministri ne rade dovoljno, da se svi okrenu kampanji i čekaju da li će ostati na istim pozicijama.

- Moja vlada će da se ubrza u poslednjih šest meseci da se završe projekti. Do poslednjeg dana svi moraju da daju sve od sebe. Kampanja se vodi posle radnog vremena, u radno vreme svi moraju da daju 100 odsto - rekla je Brnabić.

Građani, kako je rekla, ne smeju da čekaju zbog izbora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA