Haradinaj provocira: Govorio o dijalogu sa Beogradom, pa pomenuo granicu

On je ponovio svoj zahtev da će takse od 100 odsto na robu iz Srbije ostati do Srbija ne bude priznala Kosovo kao nezavisnu državu

  • 4
Ramus Haradinaj Photo: Profimedia/AFP

Lider Alijanse za budućnost Kosova i kandidat za premijera privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj kaže da je "Priština dala mnogo za postizanje dogovora sa Beogradom", te da ne veruje ni da SAD traže da uradi nešto više.

- U situaciji smo da ne znamo šta još da damo. Ne možemo da otvorimo granice da bismo udovoljili Srbiji i ne možemo da prihvatimo Dodikovu ili Putinovu republiku samo da bismo udovoljili Srbiji - naveo je Haradinaj u intervjuu za Glas Amerike na albanskom.

Ne veruje, kaže, da je to ono što SAD traže, nikada to od Prištine nisu tražili i najverovatnije nikada i neće.

Haradinaj je danas odgovorio i na optužbe bivših koalicionih partnera da je upravo on odgovoran za zahlađenje odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama, rekavši da mu je cilj da sa tom zemljom ima strateški, a ne servilan odnos. Kako je naveo, činjenica da je boravio u SAD na početku predizborne kampanje pokazatelj je da nije narušio odnose sa Vašingtonom.

Ramus Haradinaj Ne možemo da otvorimo granice da bismo udovoljili Srbiji i ne možemo da prihvatimo Dodikovu ili Putinovu republiku samo da bismo udovoljili Srbiji, naveo je Haradinaj-Foto: Profimedia/AFP

- Ne želim da uzimam zasluge za unapređenje tih odnosa, zato što su to odnosi između naroda, i ne želim da se krijem iza SAD kad god postane suviše vruće ili teško - rekao je Haradinaj.

On je ponovio tvrdnju da je Priština bila prinuđena da uvede takse od 100 odsto na robu iz Srbije i da ostaje njegov zahtev za međusobno priznanje koje bi, kaže, rezultiralo slobodnim ekonomskim odnosima i otvaranjem tržišta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    3. oktobar 2019 | 21:09

    Englezi i deo amera demokrata ga drze...jer je ekstremista a oni takve pp svetu finansiraju.Napraviti balans uz Kinu i Rusiju

  • Milorad Vujicic

    4. oktobar 2019 | 04:10

    Rekoh ja Ruske i Kineske vojne baze sa nuklearnim oruzjem i S500 instalirati pod hitno. Drugo ovaj nije svestan da on otima teritoriju od medjunarodno priznate zemlje te da njegovi uvjeti nemogu biti niti razmatrani.Albanci povucite se u svoje granice i ostavite kosovo na miru ako hocete da zivite ko ljudi.Kosovo je Srbija,mozete imati odredjen stepen autonomije ali drzavu od kosova nikad.

  • Cika Velja

    3. oktobar 2019 | 23:31

    Ode ti za koji dan zajedno sa taksama!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA