≫ 

Haos u Njujorku: Na premijeri filma policija čuvala Malagurskog od albanskih demonstranata

Kroz analizu NATO bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom, što je dovelo do porasta u broju malignih oboljenja kod građana i do ekološke katastrofe, film objašnjava kako je naš prostor postao eksperimentalna laboratorija velikih sila

  • 39
Boris Malagurski, Njujork, Oslobodilačka vojska Kosova, protest Printscreen: Facebook/Boris Malagurski

Albanska dijaspora u Njujorku organizovala je proteste na premijeri filma Borisa Malagurskog, "Težina lanaca 3", demonstranti su uzvikivali "UČK", a jedan od njih je uhapšen.

Reditelj filma poručio je demonstrantima da istina izlazi na videlo i da ne mogu više da je guše.

- Premijeru sam posvetio njujorškoj policiji, koja mi je obezbedila pratnju do bioskopa i čuvala publiku koja je ulazila da gleda film - rekao je Malagurski.

Prethodno je grupa "Albanski koreni" preko Fejsbuka pozvala na protest povodom premijere filma.

Svetska premijera ovog dokumentarca održana je u Čikagu 28. septembra. Projekcija je ispraćena burnim aplauzom pune dvorane.

Treći deo kontroverzne dokumentarne trilogije srpsko-kanadskog filmskog režisera Borisa Malagurskog u 120 minuta objašnjava kako vojno-industrijski kompleks, moćne korporacije i političke interesne grupacije ugrožavaju naše zdravlje i goli opstanak, fokusirajući se na primer Srbije i drugih država širom sveta, poput Italije i Bolivije.

Kroz analizu NATO bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom, što je dovelo do porasta u broju malignih oboljenja kod građana i do ekološke katastrofe, film objašnjava kako je naš prostor postao eksperimentalna laboratorija velikih sila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👤

    5. oktobar 2019 | 13:52

    Свака част Борисе. Приказано тамо где треба и оном коме треба. А Шиптари као и увек, насиљем на истину.

  • Premijera

    5. oktobar 2019 | 13:50

    Jesu mozda primitivni ali i kod kice i u dijaspori veoma organizovani. Mogli bi od njih nesto i usvojiti,npr.tu organizovanost oko jednog cilja, a to je Srbija.

  • @ Kiki

    5. oktobar 2019 | 13:52

    Albanska dijaspora je pokazala svoje, i američko neznanje. A i poštovanje prema zemljacima Pa najviše radioaktivnih projektila je I spaljeno na kosovu. Tamo gde su uglavnom albanci Samo na 2 mesta u srbiji i to kod vranja je korišćena ta municija. Inače nju koristi avion T 10 Tanderbolt A koristi se za uništavanje tenkova i kalibar Je 30 mm Ali šta znaju botovi albanski.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA