Rešavaju li Palmer i Grenel kosovsko pitanje? Iz Stejt departmenta poručuju: Ovo je istorijska šansa

SAD vide istorijsku mogućnost da Beograd i Priština postignu sveobuhvatan sporazum o normalizaciji odnosa - poručio je neimenovani portparol Stejt departmenta

  • 13
Mapa Balkana, Ričard Grenel Richard Grenell, Metju Palmer Foto: Wikipedia/Captain Blood, Guliver/Sean Gallup/Getty Images, Tanjug/Zoran Stanić

Američki Stejt department saopštio je da će specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer usko sarađivati s novoimenovanim izaslanikom predsednika Donalda Trampa za Kosovo Ričardom Grenelom.

- Specijalni izaslanik Palmer nastaviće takođe svoj važan rad na približavanju regiona Zapadu, radeći s vladama u unapređivanju reformi i ojačanju protiv spoljašnih uticaja, pomažući im da prevaziđu probleme koji ih ometaju u njihovim evropskim i evroatlanskim aspiracijama - kaže se u odgovoru Stejt departmenta Radiju slobodna Evropa (RSE).

Radio prenosi i izjavu jednog neimenovanog portparola Stejt departmenta da SAD vide istorijsku mogućnost da Beograd i Priština postignu sveobuhvatan sporazum o normalizaciji odnosa.

- Odluka predsednika o imenovanju predsedničkog izaslanika za mirovne pregovore podvlači posvećenost Sjedinjenih Država miru, stabilnosti i prosperitetu za narod Srbije i Kosova - rekao je taj zvaničnik Bele kuće.

Predsednik SAD Donald Tramp imenovao je u četvrtak uveče američkog ambasadora u Nemačkoj Ričarda Grenela za izaslanika u pregovorima Beograda i Prištine, a ranije je, u avgustu, zvaničnik Stejt departmenta Metju Palmer imenovan za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    5. oktobar 2019 | 14:26

    Treba insistirati da se ravnopravno ukljuce i kina i rusija

  • Raša

    5. oktobar 2019 | 15:06

    Kome ste vi problem rešavali, tu krv teče potocima.

  • 👤

    5. oktobar 2019 | 14:18

    Е па пошто смо окренули леђа Богу, послао ђаво своје да нам решавају проблеме и отимају светињу...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA