Kurti predstavio američkom ambasadoru svoj plan za dijalog sa Beogradom

Kosnet je sa Kurtijem razgovarao o unapređenju dijaloga

  • 4
Aljbin Kurti, Filip Kosnet

Foto: vetevendosje

Lider Samoopredeljenje Aljbin Kurti sastao se sa američkim ambasadorom u Prištini Filipom Kosnetom. Na sastanku je, kako je saopštio Samoopredeljenje, Kosnet izrazio zadovoljstvo napretkom izbornog procesa, istovremeno pokazujući posebno interesovanje za unapređenje antikorupcijske politike i unapređenje dijaloga sa Beogradom.

- Ambasador Kosnet je u prijateljskom sastanku izrazio zadovoljstvo napretkom izbornog procesa, visokim nivoom učešća građana i čestitao Kurtiju na kampanji koja je adresirala probleme birača. On je izrazio posebno interesovanje za napredovanje borbe protiv korupcije, ekonomije i unapređenje dijaloga sa Srbijom, ka postizanju sveobuhvatnog sporazuma koji bi doneo stabilnost i trajni mir u regionu - navodi se u saopštenju ovog pokreta.

S druge strane, Kurti je pokazao svoj plan za dijalog sa Beogradom, objašnjavajući da planira da prvo započne razgovore sa Srbima sa KiM, a zatim da se sastane sa novim predstavnikom EU za spoljnu politiku.

- Sa svoje strane, Kurti uverava gospodina Kosneta da će biti premijer svih građana Kosova. Obavestio je ambasadora da je unutrašnja konsolidacija Kosova demokratskom izgradnjom države, vladavinom zakona, ekonomskim razvojem i društvenim napretkom prioritet koji će on sprovesti, jer su za to bili potrebni građani i njihova volja izražena na ovim izborima.

Kurti je rekao je da će dijalog početi s kosovskim Srbima, već od prve nedelje. U međuvremenu, u prvom mesecu potreban nam je sastanak sa gospodinom Đozepom Boreljom, novim visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednosnu politiku, jer dijalog sa Srbijom treba da bude dobro pripremljen. Prethodnih 33 sporazuma biće predmet procene njihove primene i uticaja. Ne bi trebalo da odgađamo, ali ne moramo žuriti i praviti greške koje su nas tada koštale - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    8. oktobar 2019 | 18:01

    Sta imaju teroristi da raspravljaju na srpskoj svetoj zemlji.

  • Vukasin

    8. oktobar 2019 | 18:58

    Ne mogu teroristi koji su usli u nasu zemlju na otvorenu granicu, da pregovaraju sa nama o nasoj teritoriji. To moze zvanicna Tirana, i niko vise. Kosovo nije priznato i nikada nece biti. Kosovo je srce Srbije, i to je razlog zasto nam ga cupaju u reziji sa Zapadom.

  • PETAR 1

    8. oktobar 2019 | 18:49

    I Srbija ima plan za kosovo koji glasi ukinite takse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA