≫ 

Trampov specijalni izaslanik počinje svoju misiju na Balkanu: Danas u Prištini, sutra u Beogradu

Grenel misiju počinje u novom političkom ambijentu na Kosovu i Metohiji - izjavio je predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun

  • 1

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel počinje svoju misiju samo šest dana od imenovanja. Kako su objavili pojedini mediji, pozivajući se na kabinet kosovskog predsednika, Grenel će danas na KiM razgovarati sa Hašimom Tačijem. Tanjugu je iz dva diplomatksa izvora potvrđeno da će američki izaslanik sutra razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun podseća da je Ričardu Grenelu misiju poverio direktno američki predsednik Donald Tramp, što govori o njegovoj težini.

Drecun ukazuje da Grenel misiju počinje u novom političkom ambijentu na Kosovu i Metohiji.

- Hašim Tači je ostao kao predsednik, njegov mandat traje, ali je njegova stranka poražena i ide u opoziciju - ističe Drecun.

Milovan Drecun Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun-Printskrin: youtube/RTS Sajt - Zvanični kanal

Iako će nove stranke formirati vlast, za sada nema naznaka da će ukinuti takse – uslov koji je Beograd postavio za nastavak dijaloga sa Prištinom.

- Imamo čoveka koji hoće da bude premijer, ali postavlja dodatne prepreke za nastavak razgovora, umesto da ukloni ključnu prepreku, zbog koje je čitav razgovor u zastoju - podsetio je Drecun.

Očekuje da će Grenel pokušati da unapredi proces i stvori uslove za nastavak dijaloga koji se odvija pod okriljem EU, ali i da će dinamiku diktirati SAD.

Uz novoimenovanog specijalnog izaslanika predsednika SAD na Kosovo će danas doputovati i specijalni predstavnik Stejt departmenta Metju Palmer, objavio je na Tviteru američki ambasador Filip Kosnet.

- Američka podrška Kosovu i Srbiji u procesu dijaloga zahteva timski rad: specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel i specijalni predstavnik Stejt departmenta Metju Palmer zajedno u Berlinu. Obojica će posetiti Kosovo - napisao je Kosnet.

Video: Telohranitelji Trampa i Putina pokazali koliko brinu o šefovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RCINUS

    9. oktobar 2019 | 12:53

    Osamsto hiljade im nestaje dece u americi za godinu dana a oni će da rešavaju svedske probleme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA