"Mali Tramp" se ne oglašava: Grenel posle razgovora u Prištini bez komentara

Iz Prištine Grenel putuje u Beograd, gde će se sutra susresti sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

  • 2

Specijalni predstavnik predsednika SAD Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel danas boravi u Prištini gde je razgovarao sa predsednikom privremenih prištinskih institucija Hašimom Tačijem i liderima stranaka, ali nije davao izjave posle tih susreta, pa su informacije o njegovim porukama , do medija stižu posredno.

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet objavio na Tviteru da je "specijalni izaslanik Grenel spreman da sarađuje sa Tačijem i ostalim liderima na Kosovu" a svoje viđenje razgovora javnosti su preneli i Tači i lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti.

Iz Tačijevog kabineta je saopšteno da je Grenel "izjavio da se nada da će se delegacije Beograda i Prištine ubrzo sastati i pronaći rešenje", dok je Tači, kako se navodi, rekao da će "Priština biti konstruktivna" i da će "aktivno učestvovanje SAD-a u pronalaženju konačnog rešenja između Kosova i Srbije biti određujuće".

Samoopredeljenje je saopštilo da je Kurti Grenelu preneo da su "sadržaj i održivost sporazuma sa Beogradom važniji od vremenskog okvira u kojem će on biti postignut", ali ne i šta je rekao Grenel.

Američki ambasado Filip Kosnet ranije danas na Tviteru je najavio da će sa Grenelom u Prištinu doći i Metju Palmer, specijalni predstavnik Stejt departmenta.

O dolasku Palmera, međutim, u Prištini danas nijeizvestio ni jedan medij, niti je bilo ko od zvaničnika komentarisao njegovo odsustvo.

Zapadni mediji danas su komentarisali činjenicu da je Grenel, posle samo pet dana od imenovanja, već otputovao u posete Prištini i Beogradu. Dojče vele, uz konstataciju da Senat još nije ni potvrdio njegovo imenovanje, piše:

- I dok se još razmišlja o tome kakvo rešenje Amerikanci zapravo zagovaraju, jedno je jasno: veoma im se žuri.

Iz Prištine Grenel putuje u Beograd, gde će se sutra susresti sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiza

    9. oktobar 2019 | 22:03

    Nema od shiptara nista. Kosovo i Metohija su juzna srpska pokrajina. Bilo i bice. Ovako ili onako. Ako se shiptarima to ne svidja neka slobodno krenu u Albaniju, ali ni oni ih nece.

  • Ivan

    9. oktobar 2019 | 22:15

    E glupi albanci na kosovu sto trpe njihove politicare koji se bogate kriminalom. A sporzum ce da postignu kad se isele jednog dana svi sa Kosova..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA