Rusija se konačno oglasila o imenovanju Grenela za specijalnog izaslanika za dijalog BG i PR

Ako postoji želja za obnavljanjem dijaloga, treba uzeti u obzir izvesne, opravdane zahteve Beograda. To je pitanje koje iziskuje prvorazrednu pažnju - ocenio je ruski ambasador

  • 6

Specijalni izaslanici i njihovo imenovanje su samo spoljni atributi, rekao je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko i ponovio da njegova zemlja ne vidi promenu u stavu Sjedinjenih Američkih Država (SAD) o Kosovu i pregovorima.

- Zasad ne vidimo u tom stavu promenu koje bi davale bolju šansu za dijalog - rekao je Bocan Harčenko za Novosti o postavljenju ambasadora SAD u Nemačkoj Ričarda Grenela za specijalnog izaslanika američkog predsednika za "mirovne pregovore" Beograda i Prištine.

Aleksandar Bocan Harcenko Bocan-Harčenko - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Što se tiče EU, Bocan Harčenko ukazuje da je Brisel sam smanjio svoju ulogu, dozvoljavajući Prištini da blokira ranije postgnute sporazume, da uvede takse, da nekažnjeno učini sve za podrivanje i stagnaciju dijaloga.

- Ako postoji želja za obnavljanjem dijaloga, treba uzeti u obzir izvesne, opravdane zahteve Beograda. To je pitanje koje iziskuje prvorazrednu pažnju - ocenio je ruski ambasador.

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    10. oktobar 2019 | 10:01

    Dok neotvorimoRuske i Kineske vojne baze sa nuklearnim oruzjem i S500 instalirati pod hitno preko cele Srbije nece biti nikakvih realnih pregovora.

  • Cane

    10. oktobar 2019 | 14:14

    Ruski I kineski predsednici su odgovorni ljudi. Nece da rizikuju zivote svojih ljudi zbog tvojih ambicija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA