Kurtijev izbor na Kosovu je dinamit za Zapadni Balkan: Upozorenje nemačkog poslanika

Izborom ekstremiste Kurtija, preti novo ledeno doba koje će dodatno izolovati KiM i destabilizovati region još više - precirano je u saopštenju

  • 4
Aljbin Kurti Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Nažalost, izbor Aljbina Kurtija produbljuje političku krizu između Albanaca i Srba na Kosovu jer je Kurti zagovornik “Velike Albanije” koja ili želi da Srbe tretira kao drugorazredne građane ili da ih protera, navedeo je u saopštenju za novinare šef spoljnopolitičkog odbora AfD u nemačkom Bundestagu Armin-Paul Hampela, prenosi "Kosovo online".

- Srbi na KiM su pokazali nezapamćeno jedinstvo i velikom većinom izabrali kompromisne snage koje podržavaju opredeljenje Beograda za miran dijalog sa Albancima. Izborom ekstremiste Kurtija, preti novo ledeno doba koje će dodatno izolovati KiM i destabilizovati region još više - precirano je u saopštenju.

Hampel dodaje da kao i do sad “AfD ostaje pri zahtevu da se raspusti takozvano Kosovo kao neuspela nezavisna država”.

Ministar spoljnih poslova Mas, koji uporno zanemaruje Zapadni Balkan, trebalo bi da se postidi svog stranačkog prijatelja i člana nemačkog Bundestaga Stefana Švarcea, smatra dalje taj šef spoljnopolitičkog odbora AfD-a, “jer je pred izbore na Kosovu stao na stranu revizioniste Kurtija, dajući svojom posetom partijskoj konvenciji u Gnjilanu na značaju njihovom projektu ‘Velike Albanije’”.

- Sve to ukazuje na neusaglašenu spoljnu politiku velike koalicije (CDU/CSU i SPD) prema Balkanu, koja je i sama na izdisaju - zaključeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs/Kosovo online)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    10. oktobar 2019 | 11:38

    Za nas nije dinamit sve dok su pod zaštitom Nato pakta, a vama Nemcima je dinamit jer će masovno da krenu put Nemačke, pa turci, pa albanci, kurdi, arapi, ih ima da vas nema za 10 godina! Danke Dojčland:) ovo ste vi zakuvali pa se nadam da će vam izaći na nos!!

  • Petar Frankfurt

    10. oktobar 2019 | 11:31

    Upravu je čovek. Samo nažalost AfD se ne pita mnogo jer su Opozicija a i nemaju mnogo zastupnika u Parlamentu (Bundestag)

  • Aleksa

    10. oktobar 2019 | 11:48

    Ovi sa Zapada izgleda sad tek shvataju da šiptari hoće veliku albanija, dok smo mi to govorili još pre 20 -30 godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA