Mihajlović o taksistima, CarGO i premijerki: Nema ni rupa ni sukoba u Vladi, ako svi poštujemo zakon

Takođe, kaže da kada neko govori o rupama u zakonu, to isto znači da bi neko mogao za bilo šta da kaže da je našao rupu u zakonu i da neće da ga poštuje

  • 3

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je danas da ona nije u sukobu sa premijerkom Anom Brnabić po pitanju CarGO, koliko je premijerka u sukobu sa njom.

- A onda to može značiti da je ona za nepoštovanje zakona, a ja duboko verujem da to nije tačno - istakla je Mihajlović.

Ona je tako odgovorila na komentar novinara da se njen stav po pitanju CarGo-a i stav premijerke Ane Brnabić razlikuju.

Mihajlović kaže da je taj zakon usvojen u vladi i da ga je potpisala premijerka Ana Brnabić, kao i da ga je parlament usvojio i potpisao predsednik Srbije.

- Nema tu nikakve rupe u zakonu - poručila je Mihajlović.

Priča o taksistima i CarGo-u sve više postaje i liči na neku špansku seriju, izjavila je i još jednom poručila da je jedino rešenje poštovanje zakona.

Istakla je da je najlošije da građani trpe zbog toga što se zakon ne poštuje.

- Zakon mora da se poštuje, sada se pokušava da se napravi još jedna, ne dobra stvar, a to je da se zaklanjanjem iza priče o nepoštovanju zakona, prave priče da postoje neki sukobi u vladi. Samo imamo jednu kompaniju koja ne poštuje zakon i obavlja taksi prevoz nelegalno, ili na divlje. Nema razlike između te kompanije i divljih taksista - rekla je ministarka novinarima posle otvaranja međunarodne manifestacije Belgrade Food Show.

Takođe, kaže da kada neko govori o rupama u zakonu, to isto znači da bi neko mogao za bilo šta da kaže da je našao rupu u zakonu i da neće da ga poštuje.

- To što radi ova kompanija, može da uradi svako. Na primer, nadri lekari mogu da kažu da su našli rupu u zakonu - rekla je Mihajlović i postavila pitanje da li je svejedno ko će da leči ljude i da li će imati licencu.

Poručila je da mora da se zna ko prevozi građane, da li izdaje fiskalne rečune i slično.

- Vlada Srbije i Ministarstvo saobraćaja nije samo napravilo ovaj zakon, pošto se zakoni prave unutar cele vlade, zajedno sa svima koji će zakon da realizuju. Nemam ništa protiv inovativnih tehnologija, ali taksista mora da se registruje i da znamo ko je on. Isto tako, ne štitim taksiste koji protestuju jer mislim da je ovo na ulicama Beograda i drugih gradova nedopustivo - naglasila je Mihajlović.

Dodala je da isto tako ne napada CarGo, već da samo upozorava da oni ne poštuju zakon.

Kako je rekla, ona nema taj luksuz da ne poštuje zakon, kao finasnijeri CarGo-a i da zato moraju da snose posledice.

- Jedino rešenje je pod hitno poštovanje zakona od strane svih - rekla je Mihajlović i dodala da je tako sve dok zakon ne bude promenjen.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaki

    10. oktobar 2019 | 12:20

    Uzmi procitaj zakon, a onda vidi na koji nacin rade pa onda kometarisi.

  • Rados

    10. oktobar 2019 | 21:24

    Neznam samo ko postuje zakon u srbiji?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA