• 13

Ozbiljan, sveobuhvatan i energičan razgovor: Đurić o sastanku Vučića i Grenela

Ðurić je preneo da mu je Vučić rekao da mora temeljno da razmisli o utiscima sa sastanka i da će, kad se utisci slegnu, za dan-dva i on javnosti govoriti o sastanku

  • 13

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je da je današnji sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa specijalnim izaslanikom Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine, Ričardom Grenelom, bio sveobuhvatan, kao i da obojica znaju da je dogovor teško postići, ali i da je važno da se dijalog vodi.

- To je bio jedan ozbiljan, sveobuhvatan i energičan razgovor energičnih ljudi koji obojica znaju šta žele da postignu za svoju stranu i obojica znaju da je rešenje i dogovor teško postići kad je reč o dijalogu Beograda i Prištine, ali da je važno da se dijalog vodi - rekao je Ðurić za televiziju Pink nakon sastanka Vučića i Grenela u Predsedništvu Srbije.

Ðurić je preneo da mu je Vučić rekao da mora temeljno da razmisli o utiscima sa sastanka i da će, kad se utisci slegnu, za dan-dva i on javnosti govoriti o sastanku.

- To je bio energičan sastanak, sa mnogo utisaka i mnogo energije - rekao je Ðurić i dodao da je prvo održan tet-a-tet sastanak a kasnije i jedan širi sastanak.

Aleksandar Vucic, Ricard Grenel

Današnji sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa specijalnim izaslanikom Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine, Ričardom Grenelom, bio je sveobuhvatan i važan-Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Upitan da li može da se očekuje nekakvo brzo rešenje nakon što je Grenel postao specijalni izaslanik, Ðurić je rekao da svi u svetu znaju da se Srbija zalaže za rešenje odnosa sa Prištinom na principijelan, temeljan i miroljubiv način i da želi da zaštiti interese srpskog naroda na KiM, koji su legitimni.

- Nema iznenađenja kad je reč o poziciji i stavu Srbije, mi ga zastupamo godinama unazad - rekao je Ðurić.

Upitan da li ima nekih iznenađenja kad je reč o drugom sagovorniku, Ðurić je odgovorio da je sastanak tek završen i da je potrebno da se slegnu utisci.

Ðurić je rekao i da je važno da se takse ukinu i da se ta prepreka ukloni kako bi se stvorili uslovi za nastavak dijaloga.

Komentarišući izjave lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija, koji je osvojio najviše glasova na izborima na Kosovu, a koji je rekao da sa Srbima sa Kosova zeli da razgovara, ali ne i sa Srpskom listom, Ðurić je rekao da je Kurti prethodnih 25 godina proveo boreći se protiv srpskih interesa po različitim pitanjima i da se zalaže za stvaranje velike Albanije.

- To je lice protivljenja interesima Srba i netrpeljivosti prema Srbima - rekao je Ðurić i dodao da će Beograd i Srbi naći način da se zaštite srpski interesi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Miki

    Jel si tapsao?

  • Bole

    Dijalog nevodi Sbija sa siptarima nego, sa Amerikom. Sve sto se Srbija u dijalogu dogovori sa Amerikom siptarija mora da prihvati.

  • CD

    Zaključak je na mestu,ozbiljan rad političara na vlasti i rezultati su vidljivi.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima