Brisel deli packe Kurtiju zbog izjava o Srpskoj listi i formiranju nove vlade

Uoči razgovora o formiranju nove vlade u Prištini, Kocijančić je za Gazetu Ekspres rekla da se EU raduje formiranju nove vlade čim se dovrše odgovarajuće procedure - prenosi Kosovo onlajn

  • 3

Ustav se mora poštovati prilikom formiranja nove vlade u Prištini, poručila je danas portparolka EU Maja Kocijančić, nakon što je lider Pokreta Samoopredelljenje Aljbin Kurti rekao da u vladi koju će voditi neće biti ministara iz Srpske liste.

Uoči razgovora o formiranju nove vlade u Prištini, koju će najverovatnije činiti Pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova Ise Mustafe, Kocijančić je za Gazetu Ekspres rekla da se EU raduje formiranju nove vlade čim se, kako je navela, dovrše odgovarajuće procedure, prenosi Kosovo onlajn.

- Ovo je važno kako bi Kosovo moglo brzo da nastavi rad na reformama za podršku ekonomskom i socijalnom razvoju, kao i vladavini zakona, u primeni Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između EU i Kosova i na dijalogu sa Beogradom koji će voditi EU - rekla je Kocijančić.

Maja Kocijančić Printskrin: SensServis Agencija

Ona je dodala da EU očekuje da svi politički akteri budu posvećeni tim procesima koji su, kako je navela, od suštinske važnosti za budućnost Kosova, kao i da "napreduju na njegovom evropskom putu i što je najvažnije u korist građana Kosova i celog regiona".

Kurti je prethodno rekao da ne želi da razgovara sa Srpskom listom jer ona ne priznaje nezavisno Kosovo.

U kosovskom Ustavu, navodi Kosovo onlajn, ne postoji mogućnost da većina odluči o manjini.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA