Saradnja Srbije i Mađarske kontinuirano napreduje: Dačić razgovarao sa Sijartom

Istaknuto je da je veoma važno očuvati dinamiku održavanja sednica dveju vlada koje šalju snažnu političku poruku, i potvrđuju visok stepen razumevanja i poverenja u odnosima dve države

  • 1
Dačić i Sijarto Foto: MSP

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić susreo se sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom nakon otvaranja graničnog prelaza Kubekhaza - Rabe.

Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo dosadašnjim razvojem bilateralnih odnosa, čiji se uzlazni trend potvrđuje redovnim održavanjem zajedničkih sednica dveju vlada.

Istaknuto je da je veoma važno očuvati dinamiku održavanja sednica dveju vlada koje šalju snažnu političku poruku, i potvrđuju visok stepen razumevanja i poverenja u odnosima dve države.

Na sastanku je razgovarano i o Sporazumu o strateškom partnerstvu koji bi trebalo da bude potpisan na sledećoj sednici dveju vlada.

Zajednički je ocenjeno da se sveukupna saradnja dve države kontinuirano unapređuje, kao i da su ostvarivanje energetske stabilnosti i boljih infrastrukturnih veza neki od prioriteta u predstojećem periodu.

Šef srpske diplomatije zahvalio je ministru Sijartu na njegovoj doslednoj podršci evropskim integracijama Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA