≫ 

Na KiM prekinuto brojanje glasova iz centralne Srbije: Iz prostorije izbačeni predstavnici SL

Glasanje prekinuto nakon što su verfikatori navodno dobili alergiju na rukama i licu

  • 10
Kosovo izbori glasanje Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

U Centru za brojanje glasova Centralne izborne komisije prekinut je proces verifikacije glasova koji su stigli iz centralne Srbije zbog “mirisa koverti”, a neki do članova komisije tvrde da su dobili alergiju nakon što su “dodirivali koverte”. Član CIK iz Srpske liste Stevan Veselinović izjavio je za Kosovo Onlajn da je sve ovo izrežirana predstava i šovinistička farsa Prištine.

Kako se navodi, verifikatori su pretrpeli alergiju nakon što su dodirivali koverte sa glasovima iz Srbije te da su neki od njih dobili alergije na rukama i licu.

Kako prenose prištinski mediji, iz prostorije su izbačeni predstavnici Srpske liste koji se nisu žalili na bilo kakve tegobe, i pozvan je specijalni tim policije da ispita slučaj.

Više nije dozvoljen ulaz u prostorije gde su se glasovi brojali, proces je prekinut i nije poznato kada će se nastaviti.

Kosovo izbori glasanje Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Mediji u Prištini ranije su javili da se radi o više od 3.400 glasova koji su pristigli iz Srbije.

Član CIK iz Srpske liste Stevan Veselinović izjavio je za Kosovo Onlajn da je navodno trovanje i alergija pojedinih članova komisije koja se bavila brojanjem glasova pristiglih iz Srbije, izrežirana predstava i šovinistička farsa sa ciljem krađe glasova te liste i dodele nekima drugima koji su osvojili zanemarljiv broj glasova srpske zajednice.

Veselinović, koji je bio prisutan tokom brojanja tih glasova, je objasnio da su jednog trenutka “kao po komandi” radnici u nadležnom sekretarijatu koji su te koverte i brojali, požalili na njihov miris te da  izazivaju alregiju i svrab.

- Šef tog tima, Besnik Bužala, je prekinuo brojanje i krenuo da obaveštava policiju i neke druge organe da je moguće da su “koverte zatrovane. Bio sam u prostoriji, takođe sam koverte držao u rukama i nisam osetio ni miris, ni svrab, niti dobio alergiju i nisam imao nikakvu reakciju - precizirao je Veselinović.

Kosovo izbori glasanje Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Prema njegovim rečima zatim je stigla policija, izbacila njega, iako je član CIK, i posmatrače Srpske liste,  ne samo iz prostorija gde su koverte, već i iz zgrade.

Dodao je da je im je kasnije rečeno da su i ostale udaljili iz tih prostorija.

Veselinović ističe da je u međuvremenu pristiglo nekoliko medicinskih vozila “tako da je moguće i da su uneli unutra šta god su hteli, s obzirom da nije bilo nikakve kontrole, bar sa naše strane, o tome šta se tamo dešava”.

Smatra da je cilj da se glasovi iz Srbije kompromituju, da je moguće da se zamene, i da se onima koji nisu ni dobili poverenje gradjana daju nezasluženo ti glasovi, te tako pokuša da se popravi njihov “mizeran skor na izborima”, te da se “na silu uguraju u parlament klasičnom pljačkom i farsom”.

Naveo je da u svemu tome što se dešava danas učestvuju Bužala i kosovska policija.

(Telegraf.rs / Kosovo Online / Gazeta express)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    13. oktobar 2019 | 12:45

    Kakva prevara

  • PARTIZAN ponos SRBIJE

    13. oktobar 2019 | 12:57

    Haha ista priča 30 godina kasnije... 89' godine sam pošao u osnovnu školu u Gnjilanu i skoro svakog meseca se dešavalo da se šiptarska deca "otruju" vodom u školi koju inače svi pijemo! Dolazi TV, pravi se farsa, Srbi na stubu srama a šiptari žrtve... Da li je moguće da i dalje nasedamo na njihove provokacije? Šiptari su zaostali na nižem stupnju razvoja, i dalje su na nivou plemenske zajednice ali još uvek ne znam zašto nasedamo na njihovu propagandu...?

  • ivica

    13. oktobar 2019 | 13:21

    Dok su zivi dobro je a ako neki od njih riknu eto ga racak a mozda i srebrenica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA