≫ 

Crnadak: BiH neće podržati članstvo tzv. Kosova u Interpolu

- Imamo principijalan stav koji ovaj Savet ministara drži već 4,5 godine - rekao je Crnadak

  • 8
Igor Crndak

Photo: Tanjug/MFA/Ognjen Stevanovic

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je danas da ta zemlja ima principijalan stav i da neće podržati članstvo takozvanog Kosova u Interpolu.

- Imamo principijalan stav koji ovaj Savet ministara drži već 4,5 godine, a to je da podržavamo članstvo Kosova u onim asocijacijama i organizacijama koje se nalaze na usaglašenom spisku Beograda i Prištine iz briselskih razgovora i eventualno druge organizacije oko kojih Beograd i Priština postignu saglasnost. S obzirom da ovde nije ni jedan, ni drugi slučaj BiH neće podržati članstvo Kosova u Interpolu - rekao je Crnadak, prenosi sarajevska N1 televizija.

Govoreći o tome da će se u EU u utorak možda razgovarati o otvaranju pristupnih pregovora Severne Makedonije i Albanije za ulazak u Evropsku uniju, Crnadak je rekao da to što se neće na tom sastanku razgovarati o BiH loša poruka i rezultat izgubljene godine posle izbora.

- Očigledno da stranke u BiH koje su počele taj proces imaju veliki problem da ga završe, zbog toga su uveli u blokadu i druge institucije. Ovo što imamo danas je potpuno neodrživo poput toga da parlament ne radi i sigurno da nailazi na negativne reakcije u Evropi - rekao je Crnadak.

Istovremeno on je izrazio nadu da će sutra biti usvojen Akcioni plan za sprovođenje preporuka iz Mišljenja Evropske Komisije za BiH čime bi, kako kaže, BiH "dala bar jedan pozitivan signal" Evropskoj uniji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovica

    14. oktobar 2019 | 14:05

    Hvala BiH na principijelnom stavu. Za uzvrat I Srbija treba da bude principijelna kada je BiH u pitanju.

  • haj

    14. oktobar 2019 | 19:26

    Ko te tebe pita zasta i ne mlati dase narod sprda sa tobom

  • Lala

    14. oktobar 2019 | 20:00

    Ovde bre nekima nista ne valja. Kada bi BiH priznala Kosovo, kao I sve druge okolne drzave vi bi se ljutili. Kada ne prizna opet neko nezadovoljstvo I ljutnja. Nekim ljudima je stvarno tesko ugoditi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA