≫ 

Zahvalni smo Si Ðinpingu, naše države vezuje čelično prijateljstvo: Vučić sa kineskim zvaničnikom

Svakom vašem uspehu i mi u Srbiji se radujemo, poručio je Vučić

  • 64
VUCIC SIJADOU SASTANAK Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa članom Politbiroa KP Kine i sekretarom Sekretarijata Centralnog komiteta KPK Jangom Sijaoduom i ocenio da Srbiju i Kinu veže čelično prijateljstvo, a da srpski narod nikad neće zaboraviti šta je za Srbiju učinio predsednik Kine i predsednik Komunističke partije Si Ðinping.

- Srećan sam i ponosan što mogu da vas primim i razgovaram s vama - rekao je Vučić na početku sastanka i još jednom čestitao Jangu i svim članovima KP Kine 70. godišnjicu postojanja moderne Republike Kine i na svim izuzetnim rezultatima koji su za to vreme postignuti.

Svakom vašem uspehu i mi u Srbiji se radujemo, poručio je Vučić.

- Zahvalni smo Si Ðinpingu što je doveo jednu od najvažnijih investicija u našu zemlju i ohrabrio kineske investitore da dolaze u Srbiju, kao i za to što je kroz projekat ''Jedan pojas, jedan put'' doprineo sreći drugih naroda, u ovom slučaju srpskog. Mi, za razliku od drugih, nećemo zaboravati šta je učinio i imaće našu zahvalnost - poručio je Vučić.

VUCIC SIJADOU SASTANAK Srpska i kineska delegacija - Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Kako je rekao, tokom poslednje posete KP Kine naučio je da su svi funkcioneri dužni da 200 dana godišnje razgovaraju s građanima.

- Pa mi sada razmišljamo kako da naše ljude nateramo da više destina dana, ako ne mogu 200 dana, razgovaraju sa običnim ljudima kako bi bolje razumeli njihove zahteve i potrebe - rekao je on.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
"Dobrodošli u Beograd i Srbiju! Veoma sam srećan ponosan što mogu danas da vas primim i da sa vama razgovaram. Čestitam još jednom svim predstavnicima Komunističke partije Kine 70. godišnjicu postojanja moderne NR Kine i na svim izuzetnim rezultatima koje je KPK i NR Kina postigla u prethodnih 70 godina. Svakom vašem uspehu i mi u Srbiji se iskreno i veoma radujemo. Nas vezuje čelično prijateljstvo. Molim vas da prenesete moje najsrdačnije pozdrave predsedniku NR Kine, našem velikom prijatelju Si Đinpingu." Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa članom Politbiroa Komunističke partije Kine i sekretarom Sekretarijata Centralnog komiteta KPK Jangom Sijaoduom.Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

- Dobrodošli ste i prenesite srdačne pozdrave predsedniku Siju, našem velikom prijatelju - rekao je Vučić.

Član Politbiroa Komunističke partije Kine (KPK) je zahvalo Vučiću kao predsedniku SNS što je odvojio svoje vreme i primio njihovu delegaciju.

VUCIC SIJADOU SASTANAK Srpska i kineska delegacija - Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Jang je preneo Vučiću pozdrave predsednika Kine Si Ðinpinga.

- Vi ste zajedno da Sijem napravili generalni plan za razvoj strateškog partnerstva Srbije i Kine i u toku je realizacija onoga što ste vas dvojica dogovorili - rekao je Jang.

Kaže da je cilj posete delegacije KPK, takođe, realizacija postignutih dogovora predsednka dve zemlje.

Jang je izrazio očekivanje da će dve stranke intezivirati saradnju i stvoriti uslove za produbljivanje razmene i saradnje u svim oblastima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    14. oktobar 2019 | 15:27

    ČELIČNO PRIJATELJSTVO KOJE TREBA NEGOVATI.

  • Milorad Vujicic

    14. oktobar 2019 | 17:41

    Ruske i Kineske vojne baze sa nuklearnim oruzjem i S500 instalirati pod hitno preko cele Srbije

  • nina

    14. oktobar 2019 | 16:15

    Uvek čvrstu podršku imamo od nprijateljske Kine.Zahvalni smo na velikom ulaganju od njihove strane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA