Zapaljena "Knjiga o Beogradu" ispred galerije Progres, Vesić poručio: Tako su i nacisti radili

Zamenik gradonačelnika je objavio snimak na kom se vidi kako pristalice opozicije pale njegovu knjigu uz poruku da su i "Hitlerovi nacisti najavljivali spaljivanje Evrope spaljivanjem knjiga"

  • 41
Goran Vesic

Foto: Nikola Tomić, Facebook/Горан Весић

Promociju u beogradskoj galeriji "Progres" gde je večeras predstavljena "Knjiga o Beogradu" zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, pristalice opozicije pokušale su da ometaju celo veče. Po završetku, učesnici demonstracija su, kada je Vesić izašao iz galerije, pokušali da nasrnu na njega, što je sprečilo obezbeđenje koje je pratilo u stopu zamenika gradonačelnika.

Potom su se demonstranti vratili do česme ispred SANU, gde su još neko vreme uzvikivali uvrede, a potom su neki od njih zapalili primerke knjige.

Tim povodom oglasio se i zamenik gradonačelnika na Fejsbuku i poručio da je ovo pokazatelj da je politika opozicije "nacistička".

On je objavio snimak paljenja njegove knjigu uz poruku da su i "Hitlerovi nacisti najavljivali spaljivanje Evrope spaljivanjem knjiga".

- Ako su do večeras neki građani Srbije imali dilemu i nisu prihvatali to što smo politiku Dragana Ðialasa nazivali nacističkom, imali su priliku da se večeras uvere da su oni iskreni i pravi naslednici nacista. Spaljivanje knjiga kojim su Hitlerovi nacisti najavili spaljivanje Evrope bio je i ostao ideal svih nacističkih pokreta koji i danas postoje u svetu. Verovatno dodatno osveženi bezumnim činom paljenja srpske robe od strane Haradinajevih pristalica, istomišljenici i podržavaoci te politike predvođeni Draganom Ðilasom večeras su i građanima Beograda, Srbije i celog sveta s ponosom pokazali pravo lice nacizma - poručio je on.

Prema njegovim rečima, lider opozicione Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas je večeras u Beogradu po ugledu na Adolfa Hitlera spaljivao njegovu knjigu i pokušao da spreči njenu promociju.

- Šta je to nego nacizam? Knjiga koju je Ðilas spaljivao, večeras je prodavana za lečenje šestogodišnjeg deteta. Koliko neko mora da bude bolestan kao što je Dragan Ðilas da otima novac za lečenje deteta - napisao je Vesić na Fejsbuku.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika ranije danas najavio je da će prihod od današnje prodaje, tokom same promocije u galeriji "Progres", biće uplaćen u humanitarne svrhe.

- Prihod od današnje prodaje knjiga tokom promocije biće uplaćen na račun devetogodišnjeg Filipa Ivanovića iz Smedereva, a kome je potreban novac da nastavi lečenje - rekao je Vesić.

Inače, ovaj dečak boluje od malignog vretenastoćelijskog tumora.

Video: Vesić: Ðilas poslao poruku da je njegova politika blato

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA