≫ 

Dačić ocenio: Povlačenje kandidature tzv. Kosova dokaz jačanja Srbije

On je naveo i da je u proteklih sedam dana potvrde toga dobio u razgovorima s ministrima spoljnih poslova 81 zemlje.

  • 4
Ivica Dacic Foto: Tanjug/Tanja Valič

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas je Priština povukla kandidaturu za članstvo u Interpolu jer je shvatila da "ne postoji ni jedan promil šansi" da postane članica ni te svetske policijske organizacije, ni drugih važnih međunarodnih organizacija.

U izjavi za javnost, on je istakao da je to "dokaz ojačane međunarodne pozicije Srbije i definitivan kraj iluzije da je Prištini sve dozvoljeno" i da "jednostrani akti Prištine više ne mogu da prođu dok je Srbija jaka".

- Za tzv. Kosovo je bilo bolje da se nisu ni kandidovali jer bi glasanje pokazalo koliko su izgubili raniju podršku. To je rezultat naše državne politike, politike predsednika Aleksandra Vučića, Vlade i Ministarstva spoljnih poslova - rekao je Dačić.

On je naveo i da je u proteklih sedam dana potvrde toga dobio u razgovorima s ministrima spoljnih poslova 81 zemlje.

- Iako je Priština povukla kandidaturu za članstvo u Interpolu, želim da zahvalim svim zemljama koje poštuju teritorijalni integritet Srbije. Zahvaljujem kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova s kojima smo zajedno naporno radili na ostvarivanju ovog cilja - zaključio je Dačić.

Video: Stefanović: Povlačenje zahteva tzv. Kosova - pobeda svih koji su protiv politizacije Interpola

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rambo

    15. oktobar 2019 | 19:41

    Tako je!Jos jedna pobeda Srbije👍👏👏💪💪

  • Milorad Vujicic

    16. oktobar 2019 | 03:43

    Prebaciri pregovore uvezi kosovskih albanaca u UN.Nikakve pregovore o teritoriji Srbije voditi , samo povlastice za albansko stanovnistvo u Srbiji.Otvoeiri Euske I Kineske vojne bazw as najmodernijim naoruzanjem ukljucujuci I nuklearno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA