≫ 

Oglasio se predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti posle upada pripadnika ROSU na sever KiM

Da su ikada imali ozbiljnu nameru da reše ubistvo Olivera Ivanovića, ne bi na svaki način izbegavali saradnju sa našim pravosudnim organima i dostavljanje relevantnih forenzničkih dokaza na analizu - naveo je Igor Bečić u pisanoj izjavi

  • 2
pripadnici Rosu Printscreen: Facebook/Klan Kosova

Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić ocenio je da jutrošnji upad jedinica ROSU na sever Kosova i Metohije "predstavlja osvetu odlazećih prištinskih vlasti zbog debakla koji su ponovo doživeli u Interpolu".

- Da su ikada imali ozbiljnu nameru da reše ubistvo Olivera Ivanovića, ne bi na svaki način izbegavali saradnju sa našim pravosudnim organima i dostavljanje relevantnih forenzničkih dokaza na analizu - naveo je Bečić u pisanoj izjavi.

On je ocenio da su njihovi izgovori za jutrošnje nasilje irelevantni i da je njihova jedina funkcija zastrašivanje preostalog srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji u cilju proterivanja i stvaranja etnički čiste teritorije.

- Iskreno, ni od nove administracije ne očekujem neki bitno drugačiji tretman Srba na Kosovu i Metohiji - ističe Bečić ukazujući da pokušaj prekrajanja izbornih rezultata i nagoveštaji namera da se zabrani Srpska lista, kao legitimni predstavnik srpskog naroda, govore da ćemo i od nove administracije moći da očekujemo kršenje međunarodnih propisa.

pripadnici Rosu Printscreen: Facebook/Klan Kosova

On je apelovao na međunarodnu zajednicu da preduzme adekvatne i konkretne mere kako bi se osigurala bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.

- Zaista je krajnje vreme da se Srbima na Kosovu i Metohiji obezbede uslovi za normalan život i rad, da se zaštite njihova osnovna ljudska prava koja su svakog dana ugrožena - istakao je Bečić.

On je povodom povlačenja aplikacije takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu ocenio da je to još jedna u nizu potvrda da predsednik Vučić vodi ozbiljnu i mudru međunarodnu politiku, kojom podiže ugled Srbije u celom svetu.

- Kao predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti, želim najiskrenije da čestitam ministru Stefanoviću i svim pripadnicima policije na ovom uspehu. Povlačenje kandidature je bio logičan korak jer je Ramušu Haradinaju postalo jasno da će doživeti neuspeh i da se međunarodna podrška koju su imali osipa iz dana u dan - zaključio je Bečić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    16. oktobar 2019 | 21:40

    Ne mogu amerikanci od magarca napravit trkackog konja ...ni od siptara ratnike...drugi put nek ponesu dobar gps

  • lav

    16. oktobar 2019 | 18:05

    JI ŠTA BI NISTA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA