Dačić ocenio: Odgovor britanske ambasade u Prištini je krajnje licemeran

- Svako ko sedi sa budućim premijerom takozvanog Kosova uz albansku zastavu time podržava njegovu javno demonstriranu težnju za stvaranjem velike Albanije - ocenio je Dačić

  • 6
Ivica Dacic Foto: Tanjug/Tanja Valič

Odgovor britanske ambasade u Prištini na kritiku predsednika Aleksandra Vučića je krajnje licemeran, ocenio je u izjavi Tanjugu šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

- Svako ko sedi sa budućim premijerom takozvanog Kosova uz albansku zastavu time podržava njegovu javno demonstriranu težnju za stvaranjem velike Albanije - ocenio je Dačić i poručio da ambasador ne treba da uređuje partijske prostorije, ali "može da odbije da tu sedi, kao što su to uradili neki drugi ambasadori".

Predsednik Srbije danas je na svom Tviteru nalogu uputio pitanje ambasadoru Velike Britanije u Prištini, koji se slikao s liderom Samoopredeljenja pored albanske zastave, na čijim izborima su pobedili Kurti i njegova partija i koje države je zastava pred kojom se ponosno slikao s Kurtijem.

- Pitaću Vas ovo sve dok ne dobijem odgovor - napisao je Vučić, a na slici koju je postavio su lider Samoopredeljenja i britanski ambasador, a izmedu njih je albanska zastava.

Inače, umesto ambasadora Nikolasa Abota na Tviteru je odgovorila ambasada u Prištini: "Ne biramo mi kako naš sagovornik, u partijskom svojstvu, uređuje svoje prostorije".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rs

    16. oktobar 2019 | 19:04

    Pa to su licemeri oduvek i bili

  • Rambo

    16. oktobar 2019 | 20:38

    Nista drugo nisam ni ocekivao od ambasadora zemlje koja nas najvise mrzi!

  • Milorad Vujicic

    17. oktobar 2019 | 04:14

    Ruske I Kineske vojne gaze sa nuklearnim oruzjem I supersonicnim raketama rasporediti hitno preko cele Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA