CIK: Prebrojani glasovi iz dijaspore, Pacoli na ivici cenzusa

Druga po poverenju glasača iz inostranstva je Demokratska liga Kosova (2.158), a treći je Demokratski savez Kosova (2.139) - prenosi "Koha"

  • 0
Kosovo izbori glasanje

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija dobio je 7.030 glasova birača iz dijaspore, objavio je portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi.

On kaže da je zvanični broj važećih glasova iz inostranstva 13.421 i da je posle njihove obrade koalicija Bedžeta Pacolija na pragu ulaska u parlament, jer sada ima 4,99 odsto glasova (cenzus je pet odsto).

Druga po poverenju glasača iz inostranstva je Demokratska liga Kosova (2.158), a treći je Demokratski savez Kosova (2.139), prenosi "Koha".

Na brojanje čeka još i 26.000 uslovnih glasova, kao i gotovo 3.800 glasačkih listića iz Srbije, čija je verifikacija i brojanje odložena u nedelju, zbog navodnog trovanja 12 albanskih članova CIK, koji su, u međuvremenu, pušteni sa Infektivne klinike u Prištini jer su analize pokazale da nisu ničime zaraženi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA