≫ 

Pobedom Srbije sačuvan ugled Interpola: Stefanović sa učesnicima na Generalnoj skupštini u Čileu

Nebojša Stefanović predvodi delegaciju Srbije na 88. Generalnoj skupštini Interpola

  • 2
Nebojsa Stefanovic Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Čileu, gde je u toku 88. Generalna skupština Interpola, sa šefovima delegacija Španije i Moldavije i tom prilikom istakao da je pobedom Srbije i međunarodnog prava sačuvan ugled te organizacije.

Stefanović je sa šefom španske delegacije Karlosom Vaskezom Arom i moldavske Eugenijem Petreskim razgovarao o povlačenju aplikacije takozvanog Kosova za prijem u Interpol, naglasivši da je ovom pobedom Srbije i međunarodnog prava sačuvan ugled najstarije policijske organizacije, saopštio je MUP.

Nebojsa Stefanovic Stefanović na marginama Generalne skupštine Interpola u Čileu - Foto: MUP Srbije

Stefanović je, takođe, zahvalio Španiji i Moldaviji na principijelnoj podršci našoj zemlji povodom zahteva takozvanog Kosova za prijem u Interpol i izrazio zadovoljstvo što će obe države nastaviti blisku saradnju sa Srbijom povodom ovog pitanja.

Stefanović i Ara su razgovarali i o nastavku saradnje srpske i španske policije u borbi protiv narko-trafikinga koja je, kako su se saglasili, i do sada imala konkretne rezultate u vidu zaplena velikih količina kokaina. Ara je izrazio zadovoljstvo postojećom saradnjom policija i pohvalio rad srpskih kolega u borbi protiv organizovanog kriminala.

Nebojsa Stefanovic Stefanović na marginama Generalne skupštine Interpola u Čileu - Foto: MUP Srbije

Tema sastanka Stefanovića i Petreskog bilo je jačanje saradnje u oblasti unutrašnjih poslova u cilju podizanja kapaciteta policija dve zemlje.

Stefanović se na marginama Generalne skupštine Interpola u Čileu sastao i sa predstavnicima policija Slovenije, Filipina i Monaka.

Zahvalnost Angoli za podršku u Interpolu

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se u Čileu sa ministrom unutrašnjih poslova Angole Euženijom Laborinjom i zahvalio na podršci te zemlje Srbiji u borbi protiv zahteva tzv. Kosova za članstvo u Interpolu.

Stefanović, koji predvodi delegaciju Srbije na 88. Generalnoj skupštini Interpola izrazio je zadovoljstvo što je i ove godine na skupštini te najstarije policijske organizacije pobedilo međunarodno pravo.

Ministar je naglasio da je na taj način još jednom sprečena politizacija Interpola, saopštio je MUP.

Laborinjo je istakao da dve države povezuju prijateljski odnosi i da Angola pruža podršku teritorijalnom suverenitetu Srbije.

Na sastanku je dogovoren i rad na memorandumu o saradnji u oblasti unutrašnjih poslova, koji će policijama dve zemlje omogućiti zajednički rad na borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i iregularnih migracija.

Stefanović uputio je poziv Laborinju da poseti Srbiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    17. oktobar 2019 | 18:06

    Koga je to srbija pobedila koji je rezultat 0.0

  • Milorad Vujicic

    17. oktobar 2019 | 16:28

    Kosovo nije drzava samo zato sto to neko hoce nasilu.Kosovo je Srbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA