"S pažnjom pratimo slučaj navodnog trovanja Albanaca na KiM": Iz EU stigao odgovor na Vučićevo pismo

Evropska unija trenutno čeka rezultate istrage - napisala je portparolka EU na Tviteru

  • 49

Portparolka EU Maja Kocijančič napisala je objavu na Tviteru povodom pisma koje joj je prethodno uputio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi sa aferom navodnog trovanja članova CIK-a na KiM.

- Dragi predsedniče Vučiću, hvala vam na Tviter pismu. EU trenutno čeka rezultate istrage - napisala je Maja Kocijančič i dodala da misija EU za praćenje izbora na Kosovu s pažnjom prati slučaj.

Predsednik Aleksandar Vučić je ranije uputio pismo Maji Kocijančič u kome od nje traži da kaže da li su Srbi trovali Albance antraksom i novičokom i da, ako to nije istina, javno kaže ko je izmislio tu priču.

Podsetimo, centru za brojanje glasova Centralne izborne komisije, prošle nedelje je prekinut proces verifikacije glasova koji su stigli iz centralne Srbije zbog “mirisa koverti”, a neki do članova komisije tvrdili da su dobili alergiju nakon što su “dodirivali koverte”.

Iako je naknadno i zvanično saopšteno da nije bilo tragova otrova u krvi članova CIK, koji su bili u kontaktu sa kovertama, kosovsko tužilaštvo je saopštilo da o tom navodnom slučaju nastavlja istragu u inostranstvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Kukic

    18. oktobar 2019 | 20:00

    pa odavno se znaa da sve to radi evropa oni daju savete šiptarima nebili što pre oterali srbe sa svojih vekovnih ognjista i dali srpsku svetu zemlju šiptarima da bi oni posle dosli i koristili nase rudno bogadstvo

  • George

    18. oktobar 2019 | 23:17

    Koncem osamdesetih godina prošlog veka izvedena je, u dlaku ista "parada". U jednoj ili nekoliko škola, djeca su naglo počela padati, grčiti se i u javnodt je otišla vjest da su djecu otrovali Srbi hranom iz školske kuhinje . I gle čuda...sva djeca su jela istu hranu, ali samo su mali Albanci otrovani. Za svaki slučaj, pre nego su se pojavili znakovi "trovanja" pred školom su već bile ekipe Crvenog krsta. Sjećam se da su sve novije u SRH prenijele ovu vjest kao istinitu.....nije bilo istrage, a ni sankcija....samo zaborav. Vjerujem da se stariji sjećaju ovog događaja jer ja zadašnji 83-godišnjak toga se jako dobro sjećam. Bilo je još mnogo manipulacija kao ona priljikom štrajka "rudara" u Trepči. Nisu htjeli razgovarati sa nikim osim sa Slovencem Milanom Kučanom i Hrvatom Bernardom Jurlinom. Zgodno i znakovito, zar ne.

  • ratar

    18. oktobar 2019 | 19:50

    Hahahahahahhaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA