Zahvalnost za podršku teritorijalnom integritetu Srbije: Vučić sa premijerom Lesota

Premijer Tabane je rekao da je podrška Lesota Srbiji bezuslovna, opredeljena poštovanjem odluka UN

  • 1
Vučić Lesoto Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Kraljevine Lesoto Tomasom Tabaneom. Vučić je izrazio zadovoljstvo jer je politički dijalog Srbije i Lesota intenziviran.

Predsednik Vučić je zahvalio premijeru Tabaneu na podršci Lesota teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, pokazanu odlukom da prošle godine povuče priznanje tzv. Kosova, dodavši da se nada da će ta podrška i dalje biti izražena u međunarodnim organizacijama.

Premijer Tabane je rekao da je podrška Lesota Srbiji bezuslovna, opredeljena poštovanjem odluka UN, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija, prema Lesotu i drugim afričkim zemljama, baštini nekadašnju jugoslovensku politiku prijateljstva. On je, s tim u vezi, podsetio na to da je 25. maj proglašen za Dan prijateljstva sa narodima Afrike, kako bi Srbija i na taj način pokazala spremnost da jača političke, ekonomske, kulturne i druge veze sa afričkim zemljama.

Dvojica sagovornika su razmotrili moguće oblasti saradnje Srbije i Lesota u skladu sa prioritetima obeju zemalja, te je ustanovljeno da najveće mogućnosti postoje u poljoprivredi, rudarstvu i turizmu, kao i u oblasti odbrane, navodi se u saopštenju.

Razmotrene su i mogućnosti za pružanje medicinske i humanitarne pomoći ranjivim grupama stanovnika Lesota.

Kada je reč o saradnji u oblasti obrazovanja, predsednik Vučić je izrazio spremnost da za studente iz Lesota budu obezbeđene stipendije za školovanje u našoj zemlji u okviru programa "Srbija i svet".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosovo-Srbija

    21. oktobar 2019 | 16:01

    Ovde je neko lud, čovek zahvaljuje drugome na njihovoj podršci za očuvanje integriteta i suvereniteta Srbije a sam spominje da mi ne možemo dobiti sve. Šta to majstore i od koga...a zakletvu koju položi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA