≫ 

Vučić obišao Vranjsku banju

- Nalazimo se u Vranjskoj banji, to je 10 km od Vranja, jedno veličanstveno, prelepo mesto u Srbiji - napisao je predsednik

  • 3
Aleksandar Vučić, Vranjska banja

Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas popodne Vranjsku banju, uključujući lokaciju gde je sredinom oktobra počelo rušenje hotela čija je izgradnja počela pre 40 godina ali nikada nije završena.

- Nalazimo se u Vranjskoj banji, to je 10 km od Vranja, jedno veličanstveno, prelepo mesto u Srbiji, poznato po svojim termalnim vodama. Ovaj objekat je iz 1978. godine, pravo ruglo i sada ga rušimo i ovde će da nikne velelepni hotel i sve drugo će u Vranjskoj banji da izgleda mnogo drugačije. Kralj Petar je voleo ovde da dođe, za njega je ovo bila najlepša banja - napisao je predsednik na Instagram profilu @buducnostsrbijeav.

Procenjeno je da objekat nije bezbedan i da su temelji popustili.

Republička građevinska inspekcija je donela rešenje o rušenju, a ono će trajati 120 dana.

Prvo se ruše rizični delovi, ulaz objekta koji je počeo da se naginje ka ulici i deo ka crkvi i kućama. Radi se građevinskim mašinama, bez miniranja.

 

Hotel, u narodu poznat kao "Skadar na Banjštici" počeo je da se gradi 1978. godine, ali je osamdesetih godina prošlog veka izgradnja stala zbog nedostatka finansijskih sredstava i nerešenih imovinskih odnosa.

Specijalna bolnica i Fond PIO su nakon sudskog spora postali vlasnici nedovršenog hotela, pa su zemljište prodali "Milenijum timu".

Očekuje se da vlasnik sagradi novi hotel.

Nakon toga, Vučić će obići i pešačku zonu u kojoj je u toku rehabilitacija.

Na kraju, predsednik Srbije će u Vranju prisustvovati otvaranju renoviranog pozorišta "Bora Stanković".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA