Otvorena Kurtijeva provokacija, govorio o dijalogu pa poručio: Ideja o ZSO je mrtva

Kurti je ponovio da će tužiti Srbiju i zahtevati ratnu odštetu

  • 7
Aljbin Kurti

Photo: Tanjug/AP

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je sinoć da će on, ako postane premijer privremenih institucija u Prištini, voditi dijalog s Beogradom, a ne predsednik istih Hašim Tači, kao i da je Zajednica srpskih opština "mrtva".

- Zajednica je mrtva. To je srpski projekat na Kosovu i to nije volja srpske manjine u zemlji. Na Kosovu ima 132.000 Srba, zašto nisu tražili Zajednicu? To je zato što oni to ne žele. Oni žele svoja prava, a ne projekte Srbije na Kosovu. Srbija traži da nešto izvuče iz naše zemlje - rekao je Kurti, prenosi RTK na srpskom jeziku pozivajući se na Gazetu ekspres.

Kako je ocenio, uskoro će u Srbiji početi predizborna kampanja i to će ometati dijalog, zbog, kako tvrdi, "nacionalističkih izjava" tokom nje.

Kurti je ponovio da će tužiti Srbiju i zahtevati ratnu odštetu i da "niko ne može da oprosti ratne dugove Srbije", kao i da je "radoznao da sazna odgovor kada stavi dugove na sto".

On smatra i da je za dugoročni mir na Balkanu potrebna zajednička deklaracija o miru.

- Mi smo spremni za to. Međutim da li je za to i Srbija - rekao je Kurti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • crni nis

    22. oktobar 2019 | 13:32

    Ako ne priznate ZSO briselski sporazum dacic jednom rekoa i briselu i zapadu ponisticrmo i mi sve sporazume potpisane u brisel pa da vidimo koliko li siptare proci i kroz srbiju i transport robe evropdke unije.

  • Desha

    22. oktobar 2019 | 13:01

    Ovaj kao da su ga kalemili...

  • UN

    22. oktobar 2019 | 15:51

    Mrtva je tvoja politika, samo što ti još nisi svestan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA