Traži izgovor da odloži pregovore sa Beogradom: Mihajlović o Kurtijevoj izjavi

- Umesto da preuzme odgovornost i vrati albansku stranu dijalogu, Kurti se pravi da sve počinje od njega - rekla je Mihajlović

  • 1
SRBIJA MORAVSKI AUTO-PUT Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da lider Pokreta Samoopredeljenje i kadidat za premijera privremenih institucija u Prištini, Aljbin Kurti izjavom da je "Zajednica srpskih opština mrtva" samo traži izgovor kako bi odložio nastavak razgovora s Beogradom.

- Zajednica srpskih opština nije nikakav srpski projekat, nego dogovor Beograda i Prištine postignut pod pokroviteljstvom Evropske unije, isto kao što je uvođenje taksi jednostrani potez Prištine koji je ceo svet osudio - rekla je Mihajlovićeva.

Kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta, Mihajlovićeva, koja je i visoka zvaničnica Srpske napredne stranke (SNS), istakla je da je krajnje vreme da albanski političari sa Kosova preuzmu odgovornost za potpisane sporazume Beograda i Prištine, da počnu da ih sprovode i da se vrate dijalogu.

SRBIJA MORAVSKI AUTO-PUT Zorana Mihajlović - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Onaj je ocenila i da "time što svaka nova kosovska vlada pokušava da dijalog vrati na početak, oni (kosovski Albanci) ne pokazuju da se ne slažu među sobom, već naprotiv, kontinuirano rade na tome da oteraju Srbe sa Kosova".

- Umesto da preuzme odgovornost i vrati albansku stranu dijalogu, Kurti se pravi da sve počinje od njega i da ga ne zanimaju sporazumi koje su potpisali njegovi prethodnici. To samo pokazuje da zapravo nema uslova za dijalog, jer ne postoji druga strana s kojom bi Beograd vodio razgovore - zaključila je Mihajlovićeva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    24. oktobar 2019 | 04:06

    Govoei o albanskoj strain,znaci da he Srbija okupirana I da zapad podrzava okupaciju.Stoga ravno u UN da we sve rascisti.Drugo radio zasrite Srba I Sebije otvoriti Ruske I Kineske vojne base as najmodernijim I zadnjim tipovima nuklearnog I supersonicnog oruzja.Hitnoooooo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA