Brnabić u Japanu sa predsednikom Jermenije: Ove teme bile su u fokusu razgovora

Brnabić je prenela da je do sastanka došlo na inicijativu predsednika Jermenije

  • 1
Ana Brnabić, fabrika Modin Foto: Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić sastala se, na marginama posete Japanu, sa predsednikom Jermenije Armenom Sarkisijanom, koji je nedavno boravo i u poseti Beogradu.

Brnabić je prenela da je do sastanka došlo na inicijativu predsednika Jermenije, što je razumela kao pokazatelj koliko on želi da "investira" u odnose između te zemlje i Srbije.

- Mi smo već počeli da tražimo prostor za našu ambasadu u Jermeniji, i radimo na onome što smo obećali, a to je ukidanje viza za građane te zemlje, što će pokazati naše partnerstvo - rekla je Brnabić.

Brnabić je istakla i da Jermenija predsedava Evroazijskom ekonomskom unijom (EAEU), sa kojom će u ime Vlade Srbije u petak u Moskvi potpisati Sporazum o slobodnoj trgovini.

Ana Brnabic, Armen Sarkisijan Predsednik Jermenije i Ana Brnabić tokom njegove posete Beogradu, arhiva - Foto: Slobodan Miljević, Vlade RS

- I o tome smo danas razgovarali, a Srbija i Jermenija imaju zaista jako dobre i političke i ekonomske odnose - podvukla je Brnabić.

Teme razgovora bile su i saradnja u oblasti informacionih tehnologija, nauke, istraživanja i razvoja i digitalizacije.

Predsednik Jermenije je Brnabić predao i poklon za predsednika Srbije i ponovo mu uputio poziv da uskoro dođe u posetu toj zemlji.

Delegacija Vlade Srbije i kabineta predsednice već narednog meseca u Jermeniji će razgovarati o najkonkretnijem vidu saradnje u obrazovanju, a posebno u oblasti programiranja, prekvalifikacija, rekla je Brnabić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    23. oktobar 2019 | 04:43

    Slobodna trgovina i prijateljski odnosi sa svima koji postivaju Srbiju i Srbe.Srbi ce sigurno za prijateljske odnose dati sve sto je potrebno da budu na najvisem mogucem nivou.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA